Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Gyurcsánynak nem lesz kihívója

Nem lesz jelentékeny kihívója Gyurcsány Ferencnek az MSZP pártelnöki posztjáért a jövő tavaszi tisztújításon. A tisztújító gyűlés időpontjáról a párt az október 11-i kongresszusa után dönt.
Nem lesz jelentékeny kihívója Gyurcsánynak az MSZP pártelnöki posztjáért a tavaszi tisztújításon. Komoly politikus ugyanis - túl azon, hogy még mindig túl erős a miniszterelnök-pártelnök támogatottsága a pártban - azért sem indul Gyurcsány ellen, mert a 2009 júniusi európai parlamenti választáson a szocialisták várhatóan vereséget szenvednek, ami az új elnökre üthet vissza.

Változás lehet azonban a két elnökhelyettesi és három alelnöki poszt némelyikén. Szekeres Imre vélhetően elnökhelyettes marad. Juhász Ferenc posztjáért viszont Lamperth Mónika, aki májusban lett az elnöki kabinet vezetője, szállhat ringbe. A tisztújító gyűlés időpontjáról a párt az október 11-i kongresszusa után dönt.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. zweistein 2008. október 03. 08:42
  „A hiteltelen sikerkampány adatai, a NÉZŐPONT Intézet felmérése:
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=237466”
 • 39. trainman 2008. október 02. 21:26
  „zweistein !Csak így tovább!A tények,azok tények!”
 • 38. 32556 2008. október 02. 20:33
  „Sima politikai oldal nélküli olvasóként el kell ismerjem, hogy Gyurcsány minden tekintetbe torony magasan képzett képzett.Valóban nagyon tehetséges,eszes, de ez valószinü született rendellenessége, amit nem lehet pótolni, vagy megvan valakiben vagy nincs. Benne bizony megvannak a képességek és ezt nagyonn jól is használja.Nem tartom valószinünek , hogy szakemberek farigcsálják, mint annyi politikusunkat.,,persze hiába,mert szarból nem lehet várat épiteni. ez régi igazság.”
 • 37. kutyafa 2008. október 02. 20:26
  „orbánnak ki lesz a kihivója , tudja már valaki. Vagy két választási bukta után is ül a tronján.Szerintem saját maga hivja ki saját magát, vagy legfelejebb álcából elinditanak ők is valakit.Igaza van annak aki irta, hogy minden pártelnök tudja, hogy az elnökválasztáson nyerni. fog vagy nem.Ezt csak a szadesznél volt másként, ahol 26 darab hamisitás volt, csalás volt az egész. Bár most mindenki hallgat rőla, de azért a csalás az csalás volt.”
 • 36. akutyafáját 2008. október 02. 20:12
  „Megindult nálatok a támadás !!! Szinte örültök,hogy ki tud rondábbat,nagyobbat mondani !
  Mintha a másik oldalnak nem lenne vezére,és aki van, az mindég az igazat szólná.
  De ha ennyire nem tetszik a személye,mi közötök hozzá,hogy az MSzP páton belöl lesz-e kihívója ?
  Ti csak Orbánt figyeljétek !”
 • 35. ekerö 2008. október 02. 18:47
  „Mert Feri egy igazi nagy farok, azert ne hasonlitgasd össze Orbannal kedves Zweistein, akarhogy is nezem Orban urasag többszörösen bukott poltikus köbö annyi keresnivaloja van a politikai eletben ,mint Ferkonak! Az,hogy nem volt kihivoja az nyilvanvalo, mivel ketpartrendszer van magyarorszagon hala a ket manipulatornak. Orbi az egyik Gyurcsi a masik oldalon diktal es ez nem jo....egyik sem! Fletonak termeszetesen mennie kellene, de nem fog, ugy ahogy Orban sem..oszt ennyi.Amikor a kepviselok juttatasinak tisztazasarol van szo mindketten es szeretett politikusaid is a kaoszra szavaztak, ami eleg röhejes,hogy van egy orszag az EUban, ahol a parlamenti kepviselok, a jogalkotok, stb mondhatni feketen kapjak a fizetesuket, a toled es tolem(mar nem hala a magassagosnak) es minden rendes adofizetötöl törvenyesen beszedett adobol finanszirozzak a megelhetesuket ugy,hogy nem kell elszamolniuk vele. A magyar politikai elet hazugsagokkal, normalis orszagokban kisebb nagyobb ferditesekkel van tele. Ha igazan olyan orszagban szeretne elni mindenki, ahol a politikusok felelössegre vonhatoak, ott nincs helye se a jelenlegi mszpnek,se a jelenlegi fidesznek se semmilyen jelenlegi magyar politikai partnak sem, ugyhogy az összehasonlitgatasod egy demagog marhasag !”
 • 34. Hmmm 2008. október 02. 17:54
  „http://hu.wikipedia.org/wiki/Kim_Dzsongil”
 • 33. LukSzusz 2008. október 02. 17:10
  „Én szívesen kihívnám Ferit,vaslapáttal........”
 • 32. geysa 2008. október 02. 17:06
  „Horn Gábor SZDSZ: "Feri, ezt azt jelenti, hogy menj a p...ba!"

  Meg kellene fogadnia Fletonak, különben csúfos vége lesz!”
 • 31. zweistein 2008. október 02. 16:25
  „Ez is egy gyöngyszem: És még hogy Orbán hazudozott. Orbán kérdésére Gyurcsány Őszödön felelt:

  Orbán Viktor: (...) amikor három év után azt mondja egy kormány, hogy igen, hát itt baj van, itt is baj van, na de majd most, a kormányzásunk utolsó időszakában hosszú, sok évre szóló terveket fogok kidolgozni. (...) Egy kicsit bánt, hogy amikor egy kormánynak négy évre van lehetősége, hogy cselekedjen, akkor az utolsó fél évben jut eszébe hosszú távú tervekkel mentegetni a mögötte hagyott évek mulasztásait. Nincs ilyen érzése Önnek időnként?"

  (3 hónap múlva)

  Gyurcsány Ferenc: És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

  Na és elszámoltatok???”
 • 30. zweistein 2008. október 02. 15:52
  „Kedves 25-ös maga is inkább a szemét nyitogassa, ne a száját! (Nyilván, ha Orbán maradt volna miniszterelnök, akkor nem lettünk volna az EU teljesjogú tagjai, Maga szerint?)

  Egy részlet a Gyurcsány-Orbán vitából (2006):
  Az egészet is érdemes elolvasni:

  Orbán Viktor: Beszéljünk a nyugdíjról egy kicsit, hogy hogy is állunk? Mi is ott az igazság, miniszterelnök úr?

  "Gyurcsány Ferenc: Nagyon szívesen. Nyugdíj a kedvenc témám, mert a nyugdíj az, amelyben Ön 1999-ben egy, a korábban elfogadott jogszabály megváltoztatásával azt gondolom, hogy nagyon sokakban sokáig élő sebet ejtett. És ezek azok az ügyek, ahol az államnak valóban van szerepe, és szerintem itt kell vitézkedni, itt kell bátornak lenni. Itt kell a dolognak igazából megcsinálni.

  Orbán Viktor: Na nézzük ezt a bátorságot. Ismeri Ön az erre vonatkozó szabályokat, miniszterelnök úr?

  Gyurcsány Ferenc: Hajjaj. Tudja, számokban jó vagyok.

  Orbán Viktor: Ismeri-e az Ön miniszterének, Göncz Kingának a honlapjára is és a minisztérium honlapjára is föltett adatait?

  Gyurcsány Ferenc: Nyilván mindegyiket nem ismerhetem, de gyanítom, hogy összességében milyen.

  Orbán Viktor: A nyugdíjak reálértékéről.

  Gyurcsány Ferenc: Igen?

  Orbán Viktor: A nyugdíjak reálértékéről föltett egy nagyon érdekes adatsort. Én magam is meglepődtem, mert nem emlékeztem, hogy ennyire durva lett volna a helyzet, de azt kell mondanom, hogy ott kiderül - még a Horn-kormányról is más képet őriztem -, ott kiderül, hogy az első kormány időszakában mintegy hét-nyolc százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke.

  Gyurcsány Ferenc: Mikor?

  Orbán Viktor: Az első kormány idejében, 1990 után. Még egyszer mondom, az Ön kormányának az adataiból idézek. Aztán a Horn-kormány alatt ez még tovább csökkent reálértékét tekintve. Aztán nálunk 22,2 vagy 22,3 százalékkal nőtt - mondja Göncz Kinga. Majd hogyha Önök mindent elvégeznek, amit elterveztek, akkor a négy év alatt 18,6 százalékos növekedés lesz. Még egyszer mondom, Önökre hagyatkoztam, tehát én azt hiszem, hogy nyugdíjügyben... Hogy is fogalmazott? Méltánytalanságot követtünk volna el, ez talán pontatlan, hiszen az eddigi kormányok közül, még egyszer mondom, nem szeretem a saját lovunkat dicsérni, de egész kiugróan, a legnagyobb mértékben a nyugdíjak vásárlóértéke éppen a polgári kormány időszakában nőtt - legalábbis ezt mondja az Ön minisztere.

  Gyurcsány Ferenc: Miután a hivatkozott honlapot én nem ismerem...

  Orbán Viktor: Ezért is mondtam el, mert akkor biztosan mást szokott volna mondani.

  Gyurcsány Ferenc: Énszerintem minden esetre ezt a vitát majd hagyjuk meg az újságíróknak, meg a szakértőknek. Mondjuk meg nekik, hogy ellenőrizzék már, hogy kinek van igaza ebben a történetben, hiszen Ön is állít valamit, és én is mindjárt fogok állítani valamit. Én azt állítom, hogy 1998 és 2001 között, azaz az első három évet figyelembe véve, mert hogy azzal tudom összehasonlítani, hogy ne a jövőt kelljen megmondanom, ahol mi most tartunk, Önök 11,4 százalékkal növelték a nyugdíjakat - itt tartanak. Itt. A 2001-es év végén. Ezt tudjuk elmondani.

  Orbán Viktor: De miniszterelnök úr, mi négy évig kormányoztunk, nem?

  Gyurcsány Ferenc: De mondom, miután most vagyunk, most a négyéves különbségeket nézzük. Négy évvel ezelőtt ilyenkor...

  Orbán Viktor: De mi már megcsináltuk...

  Gyurcsány Ferenc: De még Ön sem tudja, hogy én jövőre mit csinálok. "

  ...mi már tudjuk 2007-ben kb. 7%-os reálnyugdíj-csökkenést produkált, a közgazdasági zseni!”
 • 29. FFFF 2008. október 02. 15:50
  „25-ös-nek van igaza !”
 • 28. tora 2008. október 02. 14:13
  „27-eském, téged a Holdról dobtak le a komcsik, hogy ég mindig hiszel a mesékben? Hol van már a magyar ugráló puma meg a száguldó gazdaság a " számok embere" vezetésével? A szarban,ott, ahonnan 2 éve a választást hazudta össze a diló Ferkó!”
 • 27. poveda 2008. október 02. 14:08
  „Orbán képtelen felvenni szakmailag, - közgazdaságtan - a vitát Gyurcsánnyal.Ezt be kell látni. Jogi végzettség ide kevés, na ezért lenne jó Orbánnak, ha nem lenne Gyurcsány, mert a többiekkel jobban elbánna. Mert szakpolitikában kevés a panel, ott számok, meg logika kell, meg előadókézség, na ez hiányzik a jó Viktorból, Sajna.”
 • 26. tutibiztos 2008. október 02. 14:05
  „Nem is értem a hozzászólókat.Feltettétek már magatokban azt a kérdést, Hogy Orbán Viktornak van e és volt -e valaha kihivója.Egy állitólagos ekkora pártban nincs ember , aki aspirálna az elnöki székére. Pedig neki aztán kellene kihivó mert két választást egymás után elbukott.Nem kellene ezen elgondolkodni. Persze nem Kósával, a maga 150 centijével, mert az is bukta. És a nagyok, mind háttérbe kerültek. Szijjártó kész égés, ezért olyan komolytalan az egész. Két választás, két bukás, mégis egyedül indult Orbán. Valószinű ott tartják a legalkalmasabbnak, mint ahogyan Gyurcsányt, Dávid Ibolyát, vagy Semjén Zsoltot.”
 • 25. 17-es: inkább nyisd ki a szemed! 2008. október 02. 13:57
  „Az ország 6 év alatt oda jutott, hogy teljes jogú EU tagok lettünk, a 2001-es reálbérnél a mostaniak 30%-kal jobbak, a tőzsde és ezzel a magyar tőzsdei cégek kb. 3x annyit érnek. Meg lehet nézni, mekkora pangás volt 1998-2002 között, itt egy kép erről:

  http://img75.imageshack.us/my.php?image=gnupic3137gf1.gif

  Az, hogy az utóbbi 2 év arról szólt hogy emelkednek az olaj-, és vele az energiaárak + a világot megrázza az USA-ból induló pénzpiaci krach az meg nem a kormány vagy az ország sara. Ilyen viszonyok között ez, és hogy az államháztartás hiánya visszamegy 3% alá, hogy az elmúlt két évben adták át Magyarország három legnagyobb hídját, hogy lassan végre elkészül az M0, hogy Szegeden van/lesz 2(!) autópálya amikor 2002 előtt egyetlen egyről sem mertünk igazán álmodni, hogy a panelben lakók kapnak hőszigetelést állami támogatással hogy ne fázzon a fenekük, hogy Szegeden 2 milliárdot költöttek és még ennyit fognak költeni iskolák felújítására az csúcs.

  Ide jutottunk. Meg persze egyéni szívásokhoz, meg hogy továbbra is nagy az állam, hogy az APEH csinál borzalmas bénázásokat, hogy továbbra sem tudunk kibújni a bőrünkből, hogy a körút felújítását el...szta a kivitelező mert lehet hogy kilopott dolgokat az tény, de azért ne legyen már mindenki depressziós és vak, mert a Fidesz ezt akarja, és ezzel hecceli az embereket.”
 • 24. naná 2008. október 02. 13:33
  „Hallottam, amikor kihívta a kutyáját Totót! :)”
 • 23. tora 2008. október 02. 13:29
  „Az egész vörös banda menjen a durva anyjába, Ferkóval az élén!”
 • 22. mrtic 2008. október 02. 12:42
  „16. es az utobbi ket valasztas mit mutatott, nem az a lenyeg?”
 • 21. kisguci 2008. október 02. 12:28
  „19-es
  Elég butuska vagy. Tudsz esetleg jobbat jelenleg? Gy F legalább valamit akar! De a többi?”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A diploma a hosszú élet és a jó pénz titka

Húsz százalékkal tovább élnek és kétszer annyit keresnek a diplomások Magyarországon, mint azok,… Tovább olvasom