Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

H1N1: agyvelőgyulladást kapott egy négyéves gyermek

A H1N1 szövődményeként agyvelőgyulladást kapott egy négyéves kisfiú - hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában vasárnap este.
A kisfiút életveszélyes állapotban szállították a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba, de már jobban van. A hírműsor szerint a kisfiú kapott ugyan védőoltást, de csak egy héttel ezelőtt, így még nem alakulhatott ki nála a védettség.

Czinner Antal, a kórház orvosa a Tényeknek azt mondta: Magyarországon még nem találkoztak a H1N1 miatt kialakult ilyen szövődménnyel, ami egyébként világviszonylatban is ritka.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. bambinaXX 2009. december 07. 20:07
  „33! a védőoltáskor 1db ampulla tartalmát adják be, ami milliónyi inaktivált (nem "elölt") vírust tartalmaz. nem 1db vírust.. Nem tudom, h inaktiválják (vegyi anyaggal), de lehet, h nem az összeset sikerül - ezt mondta nekem 1orvos. Persze ennek kicsi az esélye, de ez is előfordulhat. A szervezet az immunválaszt létrehozza.
  (ha jól működik)
  azért inaktivált, mert a vírus nem élő szervezet: fehérjeburokból, abban DNS-ből, v RNS-ből áll, nem tud a gazdaszervezet nélkül sem táplálkozni, sem szaporodni..”
 • 38. szil5 2009. december 07. 10:08
  „Bretman:
  Nem keverendö össze a labor vizsgalat es az alapos fizikalis vizsgalat. Ezt nem veletlenul tanuljak az orvosok evekig az egyetemen. Rengeteg minden megtudhato a betegröl egy ilyen vizsgalattal. Amugy a teszt is okos dolog, 5400 FT-ba kerul. Megtudhato belöle, hogy atestel-e mar a fertözesen , vedett vagy-e mar vagy sem. Szerintem meger ennyit a dolog es akkor nem kell megbolondulni, hogy oltassam magam vagy sem.A jarvany honapok ota zajlik, sokan atestek mar rajta akar tunet nelkul, vagy enyhe tunetekkel. Olyan orszagokban ahol ezt vizsgaljak, azt mutatjak az eredmenyek, hogy a lakossäg 30% mar spontan vedette valt. Nekik minek az oltas?
  Raoltani egy lappango fertözesre vagy olyan egyent beoltani, aki mar vedett es erös immunvalasszal rendelkezik felesleges kockazat . Olyan immonologiai folyamatokat indithat el, ami gyakran nyilvanul meg idegrendszeri tunetekben. Gyakabbanb mint maga a fertözes, mint ahogy itt is irjak.Nem tudom mi van pontosan a gyerekkel, milyen vizsgalatokat vegeztek el. Központi idegrendszeri gyulladas bizonyiteka, ha az agyvizböl vett minta a pozitiv, nem csak a verböl.
  Se az oltas ellen, se mellett nem foglaltam allast, csak azert "sipkaolok", hogy ne esz nelkul tegyuk amit teszunk.”
 • 37. lidocain 2009. december 07. 08:54
  „hogy mennyire tele van már a hócipőm ezzel az oltásmizériával. talán nem kellene több cikk sem mellette sem ellene. majd ha vége a járványnak (már ha van egyáltalán) akkor beszélni róla,levonni a következtetéseket. ahogyan eddig is a "sima" influenzánál.
  ma reggel éppen harmadszor kérdezték meg az iskolában,hogy nem kérjük-e? NEM és NEM!!! hagyjon már békén ezzel mindenki!!!!
  majd ha kérem akkor tudom hova kell menni. utálom az erőszakos propagandát,legyen az jehova,vagy brókercég vagy bárki,bármi aki segit eldönteni helyettem hogy nekem mi a jó.”
 • 36. Johnson 2009. december 07. 08:37
  „Én jót akartam a fiamnak,és nem oltattam be,tudtam hogy lessz ilyen eset,de oltogassa csak ez ember magát,itt az eredménye!”
 • 35. joy 2009. december 07. 07:02
  „Eddog olyan esetet nem regisztráltak, amikor a beoltott meghalt,csupán olyan fordult elő, hogy oltott-védett megbetegedett, de konnyű lefolyású volt nála.
  Sajnos soxülő elfeledkezik néhány dologról.
  -A gyerekek immunrendszere sokkal kisebb, gyengébb, így könnyen összeszednek mindenféle betegséget.
  -Érzékenyebben reagálnak a védőoltásokar, adott esetben produkálják a betegség tüneteit.
  -Járvány van, így könnyen előfordulhat a "ráoltás", amikor a még lappangó fertőzőtt beteget oltják be.
  -Amíg a védettség kialakul /~2 hét/, jobb lenne a kicsit távol tartani a közösségtől.
  -Az a gyermek, aki egyik betegségből másikba esik, nem védettebb, ellenkezőleg:
  --Sokkal érzékenyebb az átlagnál,
  --Vagy környezete higéniája olyan, hogy átad mindenféle nyavaját.

  Mindenfélekpp olyan orvossal célszerű oltatni, aki ismeri, rendszeresen kezeli a gyereket.”
 • 34. kerik 2009. december 07. 01:56
  „Meghalt olyan is aki be volt oltva és olyan is aki nem.
  Szil-lel értek egyet!
  Az én gyerekem óvodás, egyik betegségből a másikba esik, de akinek van gyereke és gyenge az immunrendszere (mondjuk 3 éveseknél még nem is nagyon alakult ki) annak ezt nem kell mondani.
  Én ezért nem oltatom be a gyereket.
  Olyan orvossal kell oltatni véleményem szerint a kicsi gyerekeket, amelyik tudja a gyermek kórelőzményét, ismeri.
  Egy immungyenge gyereknél több kárt okozhat az oltóanyag,mint hasznot.
  A szegedi kismama is immunhiányos volt, akinek a babája a minap halt meg...”
 • 33. bretman 2009. december 07. 01:36
  „Szil5,

  a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy ostobaságokat beszélsz. Mégis, a betegség lappangó időszakában hogy állapítja meg az orvos, hogy már elkaptad a vírust? Netalán csak negatív H1N1 teszttel lehessen oltatni? De mi van akkor, ha a teszt levétele és az eredmény megérkezése közt fertőződik meg? Hogy ezt megakadályozzuk, újabb teszt kell. De akkor megint megfertőződhet, nem?
  1. a hír szerint egy héttel az oltás után került kórházba, a H1n1 lappangási ideje pedig 4-7 nap. Így bármit is tartasz valószínűnek, a legnagyobb eséllyel az oltás után 3 napon belül fertőződött meg. Amikor az oltás még nem hatott. És a szülei jó eséllyel azért nem oltatták be eddig, mert a hozzád hasonló balfékek sipítoztak.
  2. a védőoltáskor 1 db megölt vírust adnak be. Ami tehát nem tud szaporodni, hiszen döglött. Így a védőoltás semmilyen körülmények között nem bírja súlyosbítani a már megkapott fertőzést.”
 • 32. harcsabajusz 2009. december 07. 00:11
  „Hello!

  31. greg 2009.12.06. 23:32
  harcsabajuszkám már a beoltottak is lassan elkezdenek hullani.

  "nyilatkozó virológus szerint akár bele is halhatott volna a fertőzésbe, ha nincs beoltva. A virológus szerint minden ötödik beoltott embernél előfordulhat, hogy az oltás ellenére megbetegszik, de tüneteik legtöbbször csak enyhék."

  Mivel be volt oltva, nem hullott el. El kell olvasni a cikket.

  Amúgy az immunrendszer sose 100%-os, egy oltás se 100% garancia hogy nem kapod el, de hogy mennyire súlyos, az nem mindegy. A vírus nem egy politikai kategória, hanem virológiai-immunológiai-orvosi-epidemológiai. Lehet politikai megfontolásból elutasítani az oltást (erröl szólt ez a statisztika), de a vírus nem selektál aszerint, hogy kinek milyen a beállítottsága. Egyedül az immunrendszer számít...”
 • 31. greg 2009. december 06. 23:32
  „harcsabajuszkám már a beoltottak is lassan elkezdenek hullani.”
 • 30. harcsabajusz 2009. december 06. 23:28
  „Most láttam a TV-ben egy friss statisztikát, ami szerint az oltás-nemoltás kérése teljesen politikai pártállás szerint osztja meg kis hazánk lakosságát. Eddig kb. 20% oltatta be magát, és még 15% tervezi, ezek túlnyomó többsége inkább szimpatizál a kormánnyal. Kb. 60-65% az, akik ilyen vagy lyan okból elutasítják az oltást, nagyobb részük ellenzéki érzelmü. Ez a megoszlás már korábban is sejthetö volt - környezetemben is az ellenzéki érzelmüek ágáltak hangosabban az oltás ellen - de ez a statisztika konkrét, nagyszámú felmérésen alapult.

  Tehát: Ha ez így marad, akkor az ellenzékiek (és családtagjaik) elhalálozási aránya várhatóan jóval magasabb lesz mint a kormányszimpatizánsoké. Ha esetleg megugrik a vírus agresszivitása, és az elhalálozási arány a mainak sokszorosa lesz (ennek van egy kicsi de meghatározott valószínüsége), akkor azt a FIDESZ és jobbik pártiak fogják alaposan megszívni. Ismét egy OV öngól a javából!...”
 • 29. Nostradamus 2009. december 06. 23:21
  „28: <moderálva> Egyébként meg, én beoltattam a gyerekem, de ha bármi baja lesz az oltástól, megkeresem az illetékes rábeszélőket...”
 • 28. osszeomlas 2009. december 06. 22:59
  „moderálva off”
 • 27. osszeomlas 2009. december 06. 22:58
  „16!
  Előre megjósolom, hogy rágcsálók által terjesztett betegség lesz napirenden. Korommal kéménybe írd fel, meglátjuk...”
 • 26. greg 2009. december 06. 22:57
  „Flex előbb vagy utóbb te is.”
 • 25. szil5 2009. december 06. 22:54
  „A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a betegség lappangó fázisában oltották be a gyereket, ezért a szokásostól eltérő betegség. Ez az eredménye annak, ha gondos orvosi vizsgálat nélkül oltanak, futószalagon.
  Az hogy megkérdezik lázas vagy-e még nem zárja ki, hogy nem zajlik-e valamilyen betegséged, aminek még nincsenek a laikus számára felismerhető tünetei . Be kellene tartani a szakma szabályait. Pontosabban hagyni a szakmát, hogy betartsa a saját szabályait. Sajnos most nem ez a helyzet.”
 • 24. cumania 2009. december 06. 22:47
  „moderálva off”
 • 23. flexsnake 2009. december 06. 22:45
  „moderálva”
 • 22. cumania 2009. december 06. 22:38
  „Mi nem igaz?”
 • 21. THK 2009. december 06. 22:29
  „moderálva sértő”
 • 20. bruhahaha 2009. december 06. 22:12
  „A cumania <moderálva>!!

  Képzeld élek és kb 5-6 hete vagyok beoltva ellene és semmi bajom az élő egyadta világon!!! Kár szítani a hangulatot Te nagyokos, Te agysebész és még sorolhatnám!!! Hogy jön ide ez az egész? A jó régmúltban is lékeltek koponyát, mondván c sókken a nyomás az agyban és hátha elmúlik az elmabaja! Kőbaltáva vagy ahhoz hasonló barbár technikával tették! Nem az új cuccok felelősek mindenért.... Akkor si volt és most is van... A pestist ki kísérletezte ki te nagyokos??? Nem csak úgy jött és ölt mindenkit??? Vagy arra is tudsz egy biológiai fegyverksiérletes okosságot vag embert aki létrehozta??? Nem minden összeesküvés elmélet... És hogy jön a H1N1-hez az ámokfutó .....???!!!!
  És nem mondom, hogy a kisérletek miatt nem fordulhatott elő gáz, de akkor sem a kövéleményt szítani, te nagyonte....”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hazugság nagymestere már megint lebukott?

Az MSZP szerint a Fidesz elnöke, "a hazugság nagymestere" már megint lebukott. Tovább olvasom