Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

H1N1: újabb két magyarországi haláleset

Egy 55 éves Szolnok megyei férfi és egy 73 éves román nő az áldozat.

Újabb két haláleset történt az új influenzavírus miatt Magyarországon - jelentette be Molnár Kornélia tisztifőorvos-helyettes pénteken Budapesten. Velük együtt hétre emelkedett a vírussal összefüggő magyarországi halálesetek száma.

Az ÁNTSZ közlése szerint egy 55 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi és egy 73 éves román nő az áldozat.

A tájékoztatás szerint mindkettejük alapbetegsége súlyos keringési probléma volt, kórházba már tüdőgyulladással kerültek. Boncolásuk után derült ki, hogy szervezetükben jelen volt a H1N1 vírus, és feltehetően a vírus szövődményeként alakulhatott ki a tüdőgyulladás.

Védőoltást egyikük sem kapott.

Legutóbb november elején jelentette be az egészségügyi miniszter, hogy egy krónikus tüdőbetegségben szenvedő 15 éves szentlőrinckátai fiú halt meg a szolnoki kórházban, akinél még életében kimutatták az új influenzavírust. Ő volt az ötödik áldozat.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. akarom 2009. november 14. 05:43
  „David Icke, brit igazságkutató véleménye:
  http://www.youtube.com/watch?v=hlgMvKGBa2k”
 • 25. métely 2009. november 14. 05:05
  „Azt mondják az okosok, ha beoltatja magát az ember, utána 2 hétig jó lenne semmit nem elkapni, mert addig alakul kia védettség. Ja, meg az is fontos, hogy 70%-os a H1N1-oltás hatékonysága. Különben a bezárt iskolák, óvodák gyermekei a sima influenzától betegedtek meg többségben. Ezt sem ártana pontosítani a sajtóban...”
 • 24. Lenke 2009. november 14. 04:20
  „Falusról ennyit:

  http://www.goc.hu/letoltes/falus-ferenc-oltasa-kupakkal.pdf”
 • 23. Beth 2009. november 13. 23:45
  „Fel ne vegyétek az oltást, mert nem éri meg.”
 • 22. cumania 2009. november 13. 20:55
  „A kormánytól várjátok, hogy megmondja az igazat? vagy a Falustól? A szeme sem áll jól! Benne van itt mindenki, mutyi az egész, mi meg szívunk!”
 • 21. Láma7 2009. november 13. 20:13
  „Cyt:

  Real-time PCR, a vírus RNS-ét mutatja ki a technika, a minta beérkezésétől számított néhány órán belül, azaz a pozitív esetek friss betegek. Az antitestet valóban vérből mutatják ki, kiállt fertőzést lehet a leggyakrabban vele kimutatni, de használják friss fertőzés igazolására bizonyos megbetegedésekben.
  Csak gondoltam érdekel ha felvetettted a témát.”
 • 20. comet 2009. november 13. 19:51
  „Az alábbi idézeteket gondolatébresztő szándékkal másoltam ide, miután nekem személyesen is van olyan ismerősöm aki korábban beteg lett oltástól, és mostanában is egyre több esetről hallani. Korrekt állami tájékoztatás híján nagy felelősség hárul mindenkire, különösen a szülőkre, akik saját gyerekük egészségét kockáztatják döntésükkel. Jó lenne, ha a kormány és az orvostársadalom nem hagyná cserben a lakosságot, és kivizsgálná az oltás utáni megbetegedéseket és erről is tájékoztatást adna. Ha nem történt ilyen megbetegedés, akkor erről nyilatkozzanak, hogy elejét vegyék a találgatásoknak és bizonytalanságnak.
  De ne hazudozzanak...

  "J.R.: ...arra szeretném kérni, hogy még egyszer pontosítsunk, milyen egészségügyi problémákat okozhat egy oltás - milyen betegségeket és ezek hogyan keletkeznek.

  M.R.: Mindenekelőtt két lehetséges szövődménye lehet. Az első, hogy a beoltott személy megkapja a betegséget, mely ellen oltották, mert az oltóanyag eleve a kórokozó elölt formáját tartalmazza. Másodsorban, lehetséges, hogy ebben a személyben nem ez a betegség fejlődik ki, hanem - talán azonnal, talán később - egyéb tüneteket produkál, melyek szintén az oltás következtében keletkeznek.. Ez lehet például az autizmus - vagy más, mint például agyhártyagyulladás. Szellemi fogyatékosságra is gondolhatunk.

  J.R.: Van lehetőség arra, hogy megmondjuk, melyek milyen gyakran lépnek fel?

  M.R.: Nem, mert csak szegényes ellenőrzések állnak rendelkezésre. A kérdésre, hogy 1OOOOO kanyaró ellen beoltott gyerekből hányan betegszenek meg mégis vagy milyen egyéb betegséget hordoznak, véleményem szerint nincsen megbízható válasz. Az oltóanyagok olyanok mint a babonák, nincsenek adatok, melyhez igazodhatnánk. Csak meséket találnak ki, melyek többnyire arra szolgálnak, hogy táplálják a babonákat. De számos oltási kampányból összeállhat a kép, melyek igazán nyugtalanító dolgokat mutatnak. Sok ember viseli a kárát. Ezek a károk bizonyítottak; súlyos következményei lehetnek és akár halált is okoznak. És ez nemcsak néhány személyt érint, ahogy tudatni akarják velünk.

  Az USA-ban mindeközben anyák összefogtak, akik a gyerekkori autizmust és az oltások közötti összefüggést megerősítik. Gyűléseken lépnek fel saját érdekükben. Tulajdonképpen megpróbálják betömni azt a lyukat, melyek azáltal keletkeztek, hogy kutatók és orvosok hátat fordítottak az ügynek.

  J.R.:Mennyi ideig dolgozott oltóanyagokkal?

  M.R.: Sokáig. Több mint tíz évig.

  J.R.: Ha visszapillant, talál csak egy okot is, ami az oltás mellett beszél?

  M.R.: Nem, nem tudok. Ha azon tényezők ismerete mellett, amit most tudok, egy gyerekem lenne, az oltás lenne az utolsó, amit megszavaznék neki. Ha szükséges lenne, egy másik államba költöznék és megváltoztatnám a nevem.

  J.R.: Mégis mindenhol vannak gyerekek, akiket beoltanak és látszólag egészségesek.

  M.R.: Nagyon jól mondja, látszólag. Mi van azokkal a gyerekekkel, akik a tanulásnál nem tudnak koncentrálni? Mi van azokkal a gyerekekkel, akik újra és újra dühkitörést kapnak? Vagy azokkal a gyerekekkel, akik nincsenek szellemi képességük tudatában? Tudom, hogy különböző okai lehetnek, de az oltás is egy ok. Én nem kockáztatnám, mert nem látom szükségét. És, őszintén szólva, nem látok okot arra, hogy a kormányé legyen az utolsó szó. Az orvostudomány, melyhez a kormány irányit minket, elég gyakran egy ellentmondás önmagában...
  Aki be akarja oltatni magát, tegye, de aki nem akarja, annak legyen lehetősége elutasítani azt. De, mint ahogy mondtam, már csak azért sincs döntési szabadság, mert az oltások területe tele van hazugságokkal. És a csecsemőkért mindenképp a szülők felelnek. Mi van például azzal a gyerekkel, aki a DPT oltástól meghalt? Milyen természetűek voltak azok az információk, melyekből a szülők tájékozódhattak?

  J.R.: A PR-ügynökségek az orvostudomány soraiból, a sajtó, a szülőket halálfélelemben tartja, miközben ördögöt festenek a falra arra az esetre, ha azok nem oltatják be gyermekeiket.

  M.R.: Bűntényként állítják be, ha valaki a gyerekét nem oltatja be. Az ilyen szülők automatikusan kizsákmányolók lesznek. De lehet ellenhatni, miközben informáljuk az embereket. Ez mindig egy kihívás, más úton járni, mint amit a kormány állit. A döntést magának kell meghoznia. Mindenkinek el kell döntenie, melyik utat választja. A pharmakartellnek tetszik ez a játék, mert arra fogad, hogy a félelem mindig győzelmet arat..."”
 • 19. Mathiasking 2009. november 13. 19:20
  „Tekintsétek meg a világon előforduló vírusos fertőzések terjedését és előfordulásainak és kiindulási helyeinek statisztikáját. Rájöttök, hogy régen nem tud az ember kordában tartani semmit. A természet lerendezi a genetikai és szaporodási illetve rehabilitációs folyamatait. A nagyok most biológiai fegyverrel teszik azt, amit korábban lőfegyverrel. Gratulálok! Irtsuk ki magunkat, aki meg megmarad az meg mutáns lesz!”
 • 18. achilleus 2009. november 13. 18:32
  „9. hozzászólás cyt 2009.11.13. 17:03
  Egyes hozzászólók ledorongolása ellenére, nagyon fontos dolgot feszegetsz. Nekem is szemet szúrt az a példátlan gyorsaság, amivel úgymond "vírus jelenlétét" mutatják ki az egyéb okból elhunytak szervezetében. Ez a gyorsaság azt engedi feltételezni, hogy nem MAGÁT A VÍRUST, hanem az ellene termelődött ellenanyagot tesztelik. Ha valóban ez történik, akkor viszont akár az is megeshet, hogy az elhalálozottak már hetekkel ezelőtt túlestek a fertőzésen, szervezetükben ekkor képződött az ellenanyag. Ez pedig azt jelenti, hogy őket HIÁBA oltották volna be (hiszen az immunizálásuk a vad infuenzával megtörtént), úgyis meghaltak volna. Tehát, választ várnék arra a kérdésre, hogy magát a vírust izolálták, szekvenálták (etc.) az áldozatokból vagy "csak" az immunválaszt alapján következtettek a jelenlétére. Nagyon nem mindegy!”
 • 17. Kudara 2009. november 13. 18:06
  „Jah, és még valami:
  A sima influenza elenni védőoltás dobozán rajta van, hogy a H1N1 ellen is véd...”
 • 16. Kudara 2009. november 13. 18:05
  „8. M_R!
  Nem a mai 2 halálesetre gondoltam!
  Ok, nem voltam pontos...”
 • 15. utazó81 2009. november 13. 18:04
  „Az elhunyt nő csongrádmegyei lakos volt.”
 • 14. M_R 2009. november 13. 17:56
  „http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/Documents
  /0907_Influenza_AH1N1_Likely_Evolution_of_the_Pandemic_of_the_Influenza.ppt

  a végét levágta ez a ...”
 • 13. M_R 2009. november 13. 17:54
  „http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/Documents/0907_Influenza_AH1N1_Likely_Evolution_of_the_Pandemic_of_the_Influenza.ppt”
 • 12. Roxy08 2009. november 13. 17:34
  „Csak nehogy az oltásba pusztuljatok bele infarktus,keringés stb. fedőnévvel.”
 • 11. M_R 2009. november 13. 17:29
  „cyt 2009.11.13. 17:03

  Kár ezen rugóznod. Akkor ne oltasd be magad, pont. Külön haszon, mert az oltóanyagot megveszik a szlovák és ukrán "turisták", ezzel pénz jön az országba,
  Aztán ha esetleg mégis megpusztulsz, majd viszünk virágot a sírodra :)”
 • 10. Roxy08 2009. november 13. 17:27
  „cyt
  A kicsit szkeptikusok mostanra meggyőződhettek a hírek, kampány stb. valóság tartalmáról.
  Így van! Az eü. döglődik, nincs pénz semmire, áldatlan állapotok a műtétre várok között, összevissza hurcolásszák a szerencsétlen beteget, mire kiderül hol kell újra éleszteni.
  A védőoltás témakörben nagy összefogás, egyetértés folyik. Még pénz is van rá.
  De! Arról egy fikarcnyi hír-morzsa nem szóródna szét, ha az oltás következtében bármi szövődmény fellépne.
  Ezer más magyarázattal okoskodnának, de a magyar védőoltás már lassan Nobel díjat kap, annyira tökéletes.
  Jaj, már.......!”
 • 9. cyt 2009. november 13. 17:03
  „Nos itt a nagy bokkeno. Hogyan lehet most - ebben a mai pillanatban - eldonteni, hogy nekem van-e mar vedettsegem (mert pl. spontan modon atestem a fertozesen, es TERMESZETES UTON megszereztem a vedettseget), vagy meg nincs. Tovabba, ki az, aki megmondja elore, hogy nekem milyen "eros" az immunrendszerem? Kepes-e maga megszerezni a vedettseget, vagy gyenge, es nem kepes ra? Rengeteg olyan kerdes van, amit TUDATOSAN nem taglalnak a mediak, mert akkor mindjart latszana, hogy KILOG A LOLAB, mert itt minden valakik zsebenek megtomesere megy, illetve hamis alapokon nyugszik az egesz h1n1 ugy. A mi orszagunkban kulonosen hamis alapokon, hiszen ebben az orszahban evek ota penzt vonnak ki az egeszsegugybol, hagyjak meghalni a gyogyithato betegeket is, de most hirtelen mindenkinek ingyen akarnak beadatni egy oltast, ami egyebkent legalabb ezrekbe kerulne piaci alapon. Nos, ki erti ezt? Ki tudja ezt felfogni jozan esszel???? EN NEM!!! Es en ezeknek a maiaknak nem is hiszek el semmit sem.”
 • 8. M_R 2009. november 13. 16:43
  „Kudara 2009.11.13. 16:37
  Én arra lennék még kíváncsi, hogy beoltatták-e magukat?! Mert egyik halálnál sem írták meg, hogy nem volt beoltva...

  Ez szerinted mit jelent?

  "Védőoltást egyikük sem kapott. "

  Az egyikük sem az azt jelenti hogy egyik sem volt beoltva...”
 • 7. comet 2009. november 13. 16:42
  „4._Illa - ha meghaltál volna, akkor biztos benne lennél a híradásokban, és biztos h1n1 -ed lett volna, mégha az appendixed is durrant volna el, és azért mert most ez a módi.
  Szerencsére nem így történt, és mivel átestél az influenzán, jó darabig nem kell tartanod tőle hogy elkapod, mert az oltás a te védettségednek csak gyenge imitációja.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még három napig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

Harmincöt intézmény 92 kara összesen 1037 lehetőséget hirdetett meg. Tovább olvasom