Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Háború utáni turistacsábító kampány

Piacélénkítő nemzetközti kampánnyal készül a Magyar Turizmus Rt. a hazai idegenforgalom élénkítésére. akciótervet fogadott el az iraki háború következtében a turizmusban kialakult negatív tendenciák ellensúlyozására.

Az MT Rt. szerdán az MTI-hez elküldött közleménye szerint a turizmus állami vezetése és a hazai szolgáltatók is egyetértenek abban, hogy a kialakult helyzetben egy célzott piacélénkítő kampány pozitívan befolyásolhatja Magyarország beutazó forgalmát.

A közlemény szerint az MT Rt. elsősorban a belföldi turizmus élénkítésével és egyes célországok forgalmának erősítésével kívánja ellensúlyozni az iraki háború okozta nehézségeket. A 2003. évi marketingtervben elkülönített összeg - úgynevezett intervenciós alap - egy részéből már az idegenforgalmi főszezon előtt jóval több külföldi újságírót, valamint utazásszervezőt látnak vendégül Magyarországon.

Az MT Rt. áprilisban, májusban és júniusban a hazai szolgáltatók számára lehetőséget biztosít a hazai szolgáltatóknak, hogy az MT Rt. által a belföldi napilapokban és magazinokban elhelyezett hirdetésekhez kapcsolódóan kedvezményesen megjelentethessék konkrét ajánlataikat.

- A forgalomcsökkenés enyhítésében nagy hangsúlyt kap a német, az osztrák, a francia, belga, skandináv és az olasz piac, illetve azok a Magyarország számára fontos küldőországok, amelyekből az ország közúton is könnyen megközelíthető. A Magyar Turizmus Rt. kiemelten kezeli a kelet-európai, valamint a visegrádi országok piacait is - áll a közleményben.

Az egyes országokban zajló kampányok - elsősorban óriásplakát akciók - az MT Rt. külképviseleteinek médiaterve alapján valósulnak meg. A kampány keretében a külképviseletek directmarketing-akciókat is indítanak majd a kedvezményes árú csomagajánlatok népszerűsítésére. Ezen kívül háromhetes intenzív reklámkampányt indít április végén a nemzetközi televíziós csatornákon

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gyűrűk Ura - A két torony (The Two Towers)

Tolkien világhírű regénye méltó feldolgozásba került végre a vászonra. Az első rész tavaly hatalmas… Tovább olvasom