Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Haditechnikai parkot avattak Zánkán

Haditechnikai parkot avattak hétfőn Zánkán, a Gyermek- és Ifjúsági Centrumban. Hende Csaba honvédelmi miniszter az eseményen reményét fejezte ki, hogy a park egyaránt szolgálja majd a honvédelem ügyét és a település turisztikai céljait.
A tárcavezető úgy fogalmazott: a haditechnikai parknak az a rendeltetése, hogy igazi felfedezőútra indítson bennünket.

Mint mondta, az embereknek a sorkötelezettség megszűnése óta egyre kevesebb alkalmuk van arra, hogy a katonasággal, annak lényegével és eszközeivel kapcsolatba kerüljenek. Hozzátette: szeretnék, ha mindenki újra felfedezhetné, hogy honvédnek, magyar katonának lenni hivatás, s megértené a Magyar Honvédségnél folyó munka fontosságát.

Hende Csaba rámutatott arra is, hogy a magyar katonák technikai eszközeikkel és szakértelmükkel milliárdos értékeket mentettek meg a közelmúltbeli árvízi védekezésnél.

Kitért arra: fontos, hogy a gyermekek találkozzanak az életkoruknak megfelelő szinten a honvédelemmel, a honvédség mindennapjaival és hadieszközeivel.

Bogó Ágnes, a Gyermek- és Ifjúsági Centrum igazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy a park a közösségek fejlesztésében jó célt fog szolgálni.

Az új haditechnikai parkban egyebek mellett helikopterek, harckocsik, vadászgépek, ágyúk és légvédelmi rakéták láthatók.

Olvasóink írták

 • 2. koxos 2010. július 26. 23:09
  „a MH haditechnikája kb 90%-a múzeumba való”
 • 1. jozko 2010. július 26. 22:31
  „Nem rossz, de....
  Véleményem szerint a honvédelmet a hazaszeretet tudatosításával kell kezdeni-már gyerekkorban!Majd folytatni felnőtt korban...
  A haza fogalma kissé homályos az elején. Azzal kell/lene/ kezdeni, hogy a szülőházat, a környékét, ahol iskolába, templomba, randevúzni jártál, ahol a szüleidet eltemetted, ahol a gyerekeid születtek, óvod, véded az utolsó lehelletedig, akár egy kéznél lévő kerrítésléccel is, akár puszta kézzel is....bárki ellen, aki ártó szándékkal közelít!
  És ahogyan az élettered kibővül, kibővül a Haza fogalma is, egészen a határokig!
  És amikor ez a hazaszeretet ilyen elszánttá válik, jöhetnek a technikai eszközök, hogy ne csak bátrak, erősek is legyünk!Akik ilyen módon szeretik a hazájukat, azokat jelentős technikai és létszámfölényben lévő ellenség sem tudja egykönnyen legyőzni!
  Elsősorban erre kell megtanítani a gyerekeinket! Csak a fegyverektől nem várhatunk csodákat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a július 26-ai KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom