Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Hagyományteremtő gasztronómiaverseny

Pannon Gastro Napok elnevezéssel hagyományteremtő ifjúsági gasztronómiai versenyt szerveztek Sopronban. A legjobbaknak járó díjakat a négynapos rendezvény zárásaként tegnap adták át a Liszt-központban.
– A versenyben a soproni vendéglátó-ipari szakképzési intézmények mutatkoztak be, amelynek során képet nyerhettünk a tanulók gyakorlati munkáiból is – nyilatkozta Tóth Kálmán, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatástagozati elnöke. – A négynapos programban a két szakiskola huszonhét diákja vett részt. Ezen túlmenően a soproni és Sopron környéki vendéglátóhelyek mesterszakácsai és cukrászai is bemutatták gasztronómiai tudásukat.
Sopronban hagyományosan jelen van a magas színvonalú vendéglátó-ipari szakképzés és a vendéglőket látogató turizmus. A Pannon Gastro Napokat e kettős tartalom jegyében szeretnék a jövőben évről évre azonos időpontban megrendezni. A kezdeményezést az önkormányzat, a Soproni Szakácsklub, a hazai gasztronómiai szövetség soproni régiója, a Bormarketing kht. és több vállalkozó is támogatta.
– Azon fáradozunk, hogy a soproni Pannon Gastro Napok keretében minden évben legyen lehetőségük a fiataloknak a bemutatkozásra – zárta Tóth Kálmán.
A versenyek keddtől csütörtökig a Juventus tanétteremben zajlottak. A hidegkonyhai és cukrászati bemutató, valamint az eredményhirdetés és díjkiosztás a Liszt-központban volt tegnap délután.
A szakácsok között a városi különdíjat Gróf Gábor (Tercia Hubertus) kapta, a kamara különdíja Rákóczi Lászlót és Tóth Tamást (Perkovátz-ház) illette. A cukrászok között első a Harrer cukrászda lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máris 8-ra váltana az Internet Explorer?

A Microsoft képviselői máris az Internet Explorer böngésző következő verzióját tervezik. Tovább olvasom