Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Hajdú Péter eltűnik a köztévéről

Hajdút a képernyő-bizottság korábban a műsorvezetésre alkalmatlannak minősítette.

"A Magyar Televízió menedzsmentjének folyamatos hitegetése és szerződésmódosítása lehetetlenné tette a műsor gyártását az eddigi magas színvonalon és ezért megszakítjuk együttműködésünket a közszolgálati televíziós csatornával" - jelentette ki Hajdú Péter, a Névshowr producere. Hajdút az MTV Anyanyelvi és Képernyő Bizottsága korábban a műsorvezetésre alkalmatlannak minősítette, a "magas színvonalat" pedig - tudomásunk szerint - a produkcióért az MTV által kínált alacsonyabb ár veszélyeztette volna.

Hajdú Péter
Szerdára hívott össze sajtótájékoztatót Hajdú Péter, a Magyar Televízió egyik legnézettebb ezstrádműsorának, a Névshowrnak producer-műsorvezetője. Az összejövetelen ismert emberek méltatták a produkciót, amely a teljes lakosság körében az MTV programjai között kiemelkedően jól szerepelt. 2005. december 31-ig a Magyar Televízió mintegy 60 millió forinttal tartozott a műsort gyártó cégnek - közölte a sajtótájékoztatón Hajdú Péter. 2005. januárjában, a szerződés meghosszabbításakor a televízió a következő feltételeket támasztotta: "a gyártó cég 5 évre visszamenőleg lemond a késedelmi kamatokról és a 60 milliós tartozásból elenged legalább 5,8 millió forintot. Ebben az esetben a Magyar Televízió hosszú távú együttműködésről biztosítja a céget, és kifizeti időben a változatlan költségvetésű 2005-ös adásokat."

Hajdú Péter és ügyvédje, dr. Berényi András időrendi sorrendben ismertette a Magyar Televízió elnökével, dr. Rudi Zoltánnal, valamint munkatársaival folytatott tárgyalásokat, szóbeli és írásbeli megállapodásokat és telefonbeszélgetéseket. Hajdú Péter hangsúlyozta: megdöbbent azon, hogy szeptember 6-án, amikor személyes egyeztetésre érkezett a tévé épületébe, a biztonsági őr elvette a belépő kártyáját és közölte, hogy csak mint "vendég léphet be az épületbe".

A Magyar Televízió vezetése előzetesen többször kifejezésre juttatta, hogy nem elégedett a két műsorvezető munkájával. Júliusban az MTV-n belül létrehozott Anyanyelvi és Képernyő Bizottság - sajtóértesülések szerint - Hajdú Péter műsorvezetői képességeit mérsékeltnek minősítve gyakorlatilag eltanácsolta a képernyőtől, ezért az MTV a produkciót - úgy tudjuk - Hajdú nélkül kívánta látni a tévéképernyőn. A produkcióért ráadásul a köztévé csak a korábbinál kevesebbet lett volna hajlandó fizetni. Dömsödi Gábor és Hajdú Péter válasza erre az volt, hogy "a Névshowr levédett, bejáratott médiamárka", amin nem akarnak változtatni. A fentiek miatt Hajdú Péter, a műsor vezetője és producere leszögezte: "Amíg Rudi Zoltán a Magyar Televízió elnöke, nem kíván sem ő, sem a stáb együttműködni a közszolgálati televízióval. Dömsödi Gábor, a műsor másik szülőatyja egyéb hivatalos elfoglaltsága miatt nem volt jelen a tájékoztatón, de levélben jelentette be, hogy megválik az MTV-től.

Hivatalosan is elkezdődnek a tárgyalások más csatornákkal - jelentette ki Hajdú - hozzátéve, addig országjáró hakniturnéra indulnak, így októbertől hetente az ország más-más helyszínén lesz élő Névshowr.

Forrás: mti/HVG

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom