Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Hajdúnánási gyilkosság - eltemették az áldozatot

Több százan, családtagok, rokonok, barátok, diáktársak, megdöbbent városlakók kísérték utolsó útjára a hajdúnánási temetőben csütörtökön azt a 16 éves fiatalembert, akit két diáktársa gyilkolt meg különös kegyetlenséggel a Keleti-főcsatorna partján a múlt héten.
A hajdúvárost megrázta a tragédia, "megdöbbentett bennünket a megmagyarázhatatlan, kegyetlen gyilkosság" - mondta Éles András, Hajdúnánás polgármestere az MTI-nek.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a hajdúnánási gyilkosság két fiatalkorú elkövetője készült a tettére, előre kitervelten, brutálisan végeztek 16 éves társukkal.

Tóth Ferenc rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a 14 és a 16 éves fiú augusztus 18-án játszani hívta a Keleti-főcsatorna egyik stégjére az áldozatot, majd egy otthonról hozott késsel előbb elvágták a nyakát, majd hátba szúrták.

Az egyik elkövető vallomása szerint áldozatuk korábban halálosan megfenyegette őket, s ebbéli félelmükben gondolták úgy, hogy megölik - közölte az alezredes.

Tóth Ferenc hozzátette: a két fiú önként vallotta be a gyilkosságot, a nyomozásban végig együttműködőnek bizonyultak. A rendőrség azután kezdte el a meggyilkolt fiú felkutatását, hogy édesanyja bejelentette eltűnését. Ezt követően került képbe a két tettes is, akik barátságban voltak az áldozattal - ismertette.

Miután a két gyanúsított részletesen elmondta a történteket, a rendőrség búvárok, tűzoltók és speciális mentők bevonásával kezdte meg a holttest keresését. A fiú hátába a csaknem 20 centiméteres pengehosszúságú konyhakést a markolatig beleszúrták, védekezésre az áldozatnak esélye sem volt.

Az elkövetőkről szólva a rendőrség közölte: mindketten büntetlen előéletűek, és családi helyzetük sem mondható rossznak. Annyi biztos, hogy készültek a tettükre, illetve egyikük vallomása alapján nyereségvágy is szóba jöhet indítékként. A fiúk - akiket előzetes letartóztatásba helyeztek - egyáltalán nincsenek tisztában tettük súlyával - mondta Tóth Ferenc.

Olvasóink írták

 • 12. novaklaszlo56 2010. augusztus 28. 02:40
  „A 9. hozzászólásban olvasható, egyik mondat kiegészítése, a gondolat világosabb megértésének reményében, még akkor is, ha tudom, kevesen lesznek, aki hajlandóságot mutatnak arra, hogy egy percre is alámerüljenek ebben, mondjuk némi önvizsgálat céljából. Inkább dühös hárításra számítok. Azért megpróbálom:
  "Tudják, mit és hogyan kellene tenniük, meg azt is, hogy mit, és hogyan nem szabadna, de az életük hétköznapi gyakorlatához mindennek az égvilágon semmi köze sincs."
  A kiegészítés pedig:
  Sokunknak ez már lelkiismereti problémát sem jelent, mert teljesen megszoktuk, belenőttünk, észre sem vesszük már a hamisságainkat. Pimaszul álszentek vagyunk.
  Hátha mégis megértené valaki, miről beszélek... Ha nem, hát nem.

  De most egy ifjú embertől kellene végső búcsút venni. legalább ebből sikerülne kihagyni a gyűlölködést! De már ennyire sem vagyunk képesek... :( :( :(

  Ég veled, Pupi!”
 • 11. dodó 2010. augusztus 27. 17:24
  „9. hozzászólás < novaklaszlo56 >

  -Bizony, a gyilkosok CIGÁNYok. ahogy előzőleg névvel is belinkeltem! (ártatlan arcocskájuk megtekinthető néhány kevésbé független lapban)
  -Elmés és igaz megállapítására: "van egy olyan réteg, amely nem is akarja elfogadni a társadalmi együttélés minimális szabályait!" meg kell kérnem csökkentse 9 millióra az ön által vélt számot, hogy a szívének, érdekeinek és megbízóinak oly kedves csoportot még véletlenül se mos(ha)sa össze velünk!
  -<K. Rómeóról> pedig az a véleményem, hogy kevés ilyen, a lényeget meglátó hozzászólónk van sajnos. Az, hogy önnek nem tetszik (liberalizmus, származás, meg/lefizetettség, elvakultság, szinte mindegy) Rómeót csak büszkeséggel töltheti el!
  -Ha nem értünk egyet, ez csak a "sokszínű" véleményeknek köszönhető. Érthető, ha Önök az egyszínű - elveiknek megfelelő - véleményt előbbre tartják/tartanák.”
 • 10. Vörcsi 2010. augusztus 27. 17:11
  „Hát, novaklaszló56, nagyon szerettem volna veled egy hullámhosszon lenni, de azt hiszem ez nem lehetséges. Arra azért büszke vagyok, hogy tegeződhetünk!”
 • 9. novaklaszlo56 2010. augusztus 27. 15:46
  „Találtam egy nagyon igaz megállapítást alább, Vörcsi, idézem is:
  "...azt gondolom, hogy - jelenleg - van egy olyan réteg, amely nem is akarja elfogadni a társadalmi együttélés minimális szabályait!"
  Így van. A legnagyobb baj éppen az, hogy ez a "réteg" jelenleg nagyjából tíz-millió embert jelent. Tudják, mit és hogyan kellene tenniük, meg azt is, hogy mit, és hogyan nem szabadna, de az életük hétköznapi gyakorlatához mindennek az égvilágon semmi köze sincs. Igen, ez a "többségi társadalom" napjainkban. A csecsszopókat is beleszámoltam, mert az ő szocializációjuk is kezdetét vette: ebben a közegben.
  Ugye, világos? Még akkor is, ha te esetleg ennél szűkebb "rétegre" gondoltál eredetileg.”
 • 8. Vörcsi 2010. augusztus 27. 15:26
  „7. novaklaszlo56 2010.08.27. 14:50
  Egyetértek, ha mindezeket átlagos felfogású emberek esetében, de még azok esetében is csak feltételezzük!
  Átlagos felfogáson a társadalmi elvárásokat elfogadó, és nem túl nagy igénnyel csak átlagos, a közösségi élet iránti toleráns felfogást értek. Ezt mindkét "fél" részéről értem.
  Az átlagos felfogású, átlagos életvitelűeknek már -esetleg - lenne lelkiismeret furdalásuk egy ideig, azonban még Ők is, gondolom feledni tudnák, mivel mégiscsak elkövették.
  Azonban továbbra is azt gondolom, hogy - jelenleg - van egy olyan réteg, amely nem is akarja elfogadni a társadalmi együttélés minimális szabályát! - nem hogy az átlagos szabályait - nyíltan gyakorol nyomást ezek ellen.
  Ha ezt nem vesszük figyelembe, mint a bajok lehetséges okát, szerintem sokkal tovább fog tartani a probléma rendezése, mint kellene!”
 • 7. novaklaszlo56 2010. augusztus 27. 14:50
  „Annál, amit kilátásba helyeznél nekik, sokkal rosszabbat fognak kapni, VörcsI. élniük kell, méghozzá azzal a nyomasztó tudattal, hogy... És lehet, hogy jó sokáig. Ekkora terhet cipelni - mert ha most még nem is értik, egyszer fel fogják majd, mit tettek - aligha lehetséges a súlya alóli kimenekülés folyamatos késztetése nélkül, amely persze egyre inkább torzítani fogja, a már így is kisiklott személyiségüket. A várható fejlemények: alkohol, drog (a dübörgő lelkiismeret keltette őrület csillapítására), aszociális magatartás (az emberek előli rejtőzködés céljából), stb., és mindezek eredményeképpen növekvő nyomás, súlyosbodó mentális és érzelmi zavarok, majd az egyetlen, fennmaradó menekülési út: végleges szembefordulás az egyre elutasítóbb társadalommal. A vége öngyilkosság, rém hosszú szabadságvesztés büntetés(ek), de mindenképpen végzetesen súlyos izolálódás. Hacsak..., de ez már az "egyszer volt, hol nem volt" kezdetű szövegek birodalma.
  Ez a prognózisom. Ezért mondtam, hogy ők is "megcsinálták" az életüket. Valójában nekünk, a felnőtt (?) társadalomnak kellene ezt is megköszönniük. Szégyenkezem. Tudom, egyedül. Más nem bűnös, senki sem hibázott, csak én. Nehéz nekem is ezzel a nyomasztó tudattal élnem, ennyi jóra való, ártatlan között, egyedüli bűnösként. De még bírom.”
 • 6. Vörcsi 2010. augusztus 27. 13:58
  „"a két fiú önként vallotta be a gyilkosságot,"
  Vajon melyíkük vállalta a torok elvágását, és melyíkük a kés markolatig döfését, a feltehőleg még vonagló fiúba?
  Mindkettő halált érdemel.”
 • 5. novaklaszlo56 2010. augusztus 27. 12:55
  „Wazze, KolompárRómeó! Utálom a rasszizmusodat, meg hogy mindenről ez jut az eszedbe, de ez a poén... :) Basszus! :D
  Ejnye! :)
  De azért azt biztosan tudod már, hogy ezek a kis fickók nem cigányok. Egyikük sem. A tegnap eltemetett kölyök sem az volt.
  Rettentően sajnálom őt, akármivel is "érdemelte" ki a sorsát. De a másik kettőt is. Ők is "megcsinálták" az életüket.

  Én azt se bánom, ha rasszista módon gondolkodsz, csak segíts rendbe tenni ezt a szerencsétlen országot. Persze, azt változatlanul gondolom, hogy ebben a rasszizmus tévútra vezet, mert nem a cigányság az ország legfőbb problémája. Ők legfeljebb élesebben, és elismerem, bizony gyakran nagyon rosszul reagálnak a társadalom visszásságaira. Akárcsak a gyerekek: ők is nagyon érzékeny műszerként jelzik a környezetük diszharmóniáját. Jobban kellene rájuk is figyelnünk. Nem kéne több tragédia. Jó, tudom, hogy lesz, de minél kevesebb, annál jobb.”
 • 4. flexsnake 2010. augusztus 27. 08:09
  „,,mindketten büntetlen előéletűek, és családi helyzetük sem mondható rossznak."
  koruk miatt nem voltak büntethetőek, és gondolom az egész csálád napi 12órát gürcöl...caca”
 • 3. KolompárRómeó 2010. augusztus 27. 07:42
  „A jövőnk pedig csak szaporodik, szaporodik. Egy családban 6-8-12-en, akik szüleik "mentalitását", színes kultúráját veszi át. Akik majd megkeresik a nyugdíjunkat. A szekrényünkben.”
 • 2. novaklaszlo56 2010. augusztus 26. 23:32
  „Hány kölyköt, hány társunkat kell még elveszítenünk az otromba marhaságaink, a vakságunk és a közös sorsunkkal szembeni közömbösségünk miatt? Ezúttal hármat vesztettünk. Egyet végérvényesen, de a másik kettőt sem fogjuk már igazán soha többé visszakapni. Lassan tényleg elfogy a jövőnk. Ami mégis megmarad belőle, abban sincs már túl sok vigasztaló. Hacsak... De ez már a csodák birodalma, elnézve a közösnek mondott, de ilyen minőségben már régen nem létező dolgainkat.

  Igen, Allwin, azt. Meg bármit, csak ne kelljen törődnünk velük. Meg remek törvényeket, amelyek még azok kezét is lefogják, akik ezzel megpróbálkoznának. Nem ütésekre és pofonokra gondolok...

  Ő már nem törődik ezzel, nem látja, nem hallja, nem érzékeli. Elment, mert nem becsültük eléggé, lemondtunk róla is. :(”
 • 1. allwin 2010. augusztus 26. 20:41
  „Mély döbbenet. Cartoon Networkot és egymás gyilkoló rajzfilmhősöket a gyerekeknek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországi segítség a székelyföldi árvízkárosultaknak

Magyarországról kaptak segítséget a székelyföldi árvízkárosultak, akiknek a Munkaadók és… Tovább olvasom