Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hajléktalannak kért pizzát kivégzése előtt - elutasították

Pizzát rendelt a kivégzése előtt egy rendőrgyilkos Tennessee-ben - a kérését azonban elutasították. Philip Workman ugyanis nem magának, hanem egy hajléktalannak rendelte az ételt, a börtönnek pedig nem feladata a jótékonykodás.
Tennessee törvényei szerint minden halálraítélt kérhet bármit az utolsó vacsorára - ha annak értéke nem haladja meg a harminc dollárt (5462 forintot). A Philip Workman által rendelt vegetáriánus pizza bőven belefért volna a keretbe, a rendőrgyilkos kérését mégis elutasították.

"Teljesíthetünk bizonyos különleges kívánságokat, jótékonykodásra azonban nem hatalmaztak fel minket az adófizetők" - közölte Dorina Carter, a riverbendi börtön szóvivője. Márpedig Workman azt kérte, hogy a pizzát egy nashville-i hajléktalan kapja.

Kirabolt egy éttermet

Workmant azért végezték ki helyi idő szerint hajnali egykor, mert 1981-ben lelőtte a rendőrt, aki megzavarta egy memphisi étterem kirablása közben. Az 53 éves gyilkos ugyan választhatott volna, hogy villamosszékben vagy méreginjekcióval akarja-e végezni, ám a börtön igazgatójára hagyta a döntést.

"Nem veszek részt gyilkos játékokban" - mondta a CNN-nek adott exkluzív áprilisi interjúban. Végül méreginjekciót kapott.

Mérhetetlen kínokat okoz

A halálos keveréket egyébként annak ellenére nem változtatták meg az amerikai államban, hogy egy tudósokat és orvosokat tömörítő civil szervezet áprilisban figyelmeztetett: a méreginjekció mérhetetlen kínokat okoz a halálraítélteknek.

Még a három hatóanyagból álló "koktél" összeállítója is elismerte a CNN-nek, hogy felül kell vizsgálni ezt a kivégzési módot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom