Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Hajléktalanokat ellátó centrumot avattak

A hajléktalanok első vidéki komplex szociális centruma Veszprémben létesült - mondta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke szerdán Veszprémben, az új ellátóközpont avatóján.
Sok helyütt "ott vagyunk" az országban, számos részfeladatot elvégzünk, de "komplex szociális ellátócentrum a mi szervezésünkben elsőként most Veszprémben jött létre" - hangsúlyozta Kozma atya.

"A kapunk tárva, a szívünk még inkább" - fogalmazott a szeretetszolgálat elnöke, Hangsúlyozta, hogy a veszprémi centrum "egyedi és rendkívüli", ugyanis közvetlenül mellette van a hajléktalanok szállója és orvosi rendelője, a szegénykonyha, de a közelben található a szociális munkásokat képző főiskola is, amellyel megállapodást kötöttek gyakorlati képzésre.

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arra utalt, hogy a hajléktalanok az új centrumában az emberek fürdeni tudnak, ruhát mosni és szárítani, pihenni, de van poggyászmegőrző is, s a létesítmény télen krízismenhelyként is működik.

Porga Gyula, Veszprém fideszes alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy másfél éve átadták a szeretetszolgálatnak a városi hajléktalanellátást, ugyanakkor az önkormányzat évente 60 millió forintot biztosít erre a célra. Jó döntést hoztak, mert a szeretetszolgálat magas színvonalon látja el ezt a nemes feladatot - mondta.

Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: a 450 négyzetméter alapterületű centrum kialakítása csaknem 45 millió forintba került; 20 millióért vették az épületet, 18 millióba került az átalakítás, s mintegy 4-5 milliót költöttek eszközökre, elsősorban az új mosoda berendezésére. Hangsúlyozta, hogy a mosodát a városban élő szegény családok is igénybe vehetik.

Tájékoztatása szerint Veszprémben 110 hajléktalan kap "intézeti ellátást", s mintegy 150-en pedig még "kint vannak az utcákon", illetve házakba húzódnak be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőautó karambolozott

Egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó karambolozott egy személyautóval szerda délután a… Tovább olvasom