Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Hajrá...?

Debrecen messze van, innen nézvést szebbnek tűnhet az ottani futballélet. A klubtulajdonos múltkori kifakadása azonban arra utalt, náluk sem minden fenékig tejfel. Röviden: a Sahtar elleni kupamérkőzésen a publikum előbb szidta, majd kigúnyolta a labdarúgókat, a vezetőket, négy nappal később viszont elvárta, hogy a megalázott futballista úgy tegye a dolgát, mintha mi sem történt volna. Talán a szurkolói kultúra hiánya is részese annak, hogy a magyar futball ott tart, ahol – fogalmazott az elnök.

Ez is egyfajta nézőpont, nyilván sok igazsággal, a történések gyökerei azonban nagyon mélyre nyúlnak és ez egy ennél hosszabb elemzést is megérdemelne.
Ráadásul a jelenség nem egyedi.
Másutt is látni, hallani hasonlókat. Az ETO mérkőzésein például gyakori céltábla – okkal és ok nélkül – a játékosok mellett a szakmai igazgató, az ügyvezető és még a tulajdonos is. Szurkolás helyett pfujolás, továbbá trágárság magas szinten – sajnos többnyire ez a divat, itt tart a mai magyar futball(köz)hangulat.
Véleményformálásra persze ennek ellenére mindenkinek joga van – még ha az nem is tetszik mindenkinek. Úgy tudjuk, az egyik győri szurkolói csoport vezéregyéniségeit nemrégiben ismert erős legények keresték fel, mondván: hagyjanak fel a szidalmazással, mert különben bajuk lesz. A „kigyúrtakat” valószínű, nem a klubszeretet vette rá a látogatásra, ők csak végezték a „dolgukat”...
Sajnos lejjebb sem jobb a helyzet.
Az elmúlt vasárnap az Integrál-DAC hazai pályán kikapott, és a mérkőzés után az egyik szurkoló nyilvánosan kivágta a klub címerét és egyben a főszponzor logóját a nyakába tekert sálból. Így tiltakozott a tulajdonos és a szereplés ellen.
Vajon miért? Elfelejtette az előzményeket?
Bár igaz, a szurkolót leváltani nem lehet, ám annak idején sem a géprombolók vitték előre a világot...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyertes Zsuzsa nyerő szériában

Mostoha körülmények között is képes sminkelni, koncentrálni, szerepet tanulni, egyszóval: igazi… Tovább olvasom