Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Hajunk belső énünk külső energiaforrása

Gyergyovits Zsolt mesterfodrász körül különleges légkör van, szinte zizeg a levegő, miközben alkot.

Fontos, hogy a vendég vállalja önmagát és érzéseit, hogy igazi egyéniségét, őserejét élje meg külső és belső jellemvonásai egységével. Így önmaga kiteljesedése sikeressé teszi őt. Ezzel egyidejűleg lényeges, hogy a fodrász is maximális odaadással, örömmel végezze a szépítő munkát – persze ehhez elengedhetetlen, hogy valaki szeresse azt, amit csinál.

Zsolt Mosonmagyaróváron fogad a hajszalonban. Különleges légkörben szinte zizeg a levegő, miközben a mester épp alkot. Különös, aszimmetrikus fazonú hajkorona formálódik kezei között, a hajlakk fehér fátyla és illata betölti a levegőt. Még pár percet kér tőlem. Most a munkájára koncentrál, mozdulatai a háttérből áradó ritmusos zene ütemét követik. Kész. Egy újjászületés szemtanúja lettem.

– „Egyéniségeknek" – olvasható névjegykártyáján. De vajon vállalhatjuk-e önmagunkat, tükrözheti-e belső világunkat külső megjelenésünk?

– Munkánkban a mostani egy ideális állapot, mert ez a korszak a szabadság és az információk kora, asztrológiai szempontból a Vízöntőké. A mai kor lehetővé teszi azt, hogy mindenki a saját jellemvonásaiban teljesedjen ki, hogy könnyen kezelje s variálja hajkoronáját, ami belső kisugárzását kiemeli, s nyitottá, felszabadulttá teszi ezáltal viselőjét. Amikor hajkoronát készítek, első szempontom mindig az, hogy törekedjek megismerni vendégem külső tulajdonságait csakúgy, mint belső világát  – már amennyire a rövid idő engedi –, hogy ennek megfelelő új külsőt ajándékozhassak neki.

– Ahogy figyeltem, megtervezi, elkészíti a frizurát, és a vendég elégedetten, felszabadultan távozik.

– A hajvágás, a hajformázás lényege, hogy variálhatósága által bármilyen hatást kialakíthat viselője pillanatnyi érzésétől függően. Így segítem egy sugárzó egyéniség kiteljesedését. Törekszem arra, hogy az elkészített haj többféleképpen formázható legyen, mikor milyen igényt kell majd hogy kielégítsen. Ha szolid üzleti tárgyaláson vesz részt viselője, lehessen klasszikus módon fésülni, ugyanakkor felborzolva feltűnő és ékes.

– Londonban sokszor járt az elmúlt években.

– Minden évben, immár nyolcadik alkalommal fodrászkonferencián veszek részt. Így évről évre értesülhetek az adott korra vonatkozó, globálisan egységes irányzatokról.

– Fiatal kora ellenére már tanítványok figyelik mozdulatait.

– Törekszem arra, hogy magam is folyamatosan tanuljak, de szeretném ezt a tudást továbbadni. Úgy vélem, képességeinknek minél nagyobb százalékával kell hogy éljünk és alkossunk, ezért fontosnak tartom megélni a pillanat erejét, így a maximum kell hogy kikerüljön kezeink közül.

– Ön „alkot", és a vendég aratja le a babérokat...

– Célom, az emberek segítése a külső, ezen keresztül a belső szépítésével, a fej területére nézve, amely felső tudati, szellemi szférája az emberi lénynek –, ami vendégnek és alkotónak egyaránt lényeges. Fontos, hogy a fodrász úgy alkosson, hogy munkája eredménye az elkészült haj viselőjét is hozzásegítse mindennapi sikerei megéléséhez.
Igyekszem összhangot, harmóniát kialakítani vendégemmel, mert csak így tudom felszínre hozni belső mélységét, értékeit. Ha külsőnkben megújulunk, tulajdonképpen újjászületünk. Ha külsőnk rendben van, akkor ezáltal belső békénk is helyreáll. Amit érzünk, az tükröződik arcunkon, mozdulatainkon. Arra kell törekednie a fodrásznak, hogy a vendég a legmesszebbmenőkig elégedett legyen a maximális szolgáltatással, mert akkor magabiztosságához határozott fellépés társul – ez pedig egyenes út a biztos sikerhez.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kropfné Knipp Mária

Tovább olvasom