Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Haladék az Arvitnak

December végéig haladékot kapott az Arvit Rt., valószínűleg akkor zár be véglegesen az üzem.
Szeptemberben még november közepére jelezték előre azt az időt, amikor Győr már-már patinás élelmiszer-feldolgozó cége, az Arvit rt. befejezi termelését. Úgy tűnik, a piac december végéig tovább élteti.

Győr-Hecsepusztán az Arvit rt. bejáratánál a korábbi tábla mellett már ott van a Frigo Store vállalkozás cégére is. Az Arvit felszámolása idén április 28-án kezdődött, de addigra már csak jószerivel a neve maradt meg a cégnek. A hűtőipari társaság ingatlana, az épületek és a berendezések egy része sem az Arvité volt. A nyár elején még olyan híreket közöltünk a cégről, hogy bár számottevő az adóssága, tíz-húsz százalékos létszámcsökkentéssel megúszhatja, s néhány év alatt akár ismét talpra állhat.

Szeptemberben már az látszott bizonyosnak, hogy a paradicsom lesz az utolsó feldolgozandó termék. Ősszel a cégnél már csak tésztatermékeket készítettek, miközben folyamatosan bocsátották el az embereket. A felszámolónak akkor az volt az előrejelzése, hogy november közepén végleg bezár az Arvit. Most viszont az látszik valószínűnek, hogy december végéig kap haladékot az üzem, s valószínűleg akkor zár be véglegesen.

Horváth Attila felszámolóbiztos a piac kiszámíthatatlanságával magyarázta, hogy míg néhány hónappal ezelőtt alig fogyott az Arvit készlete, most szinte csúcsforgalmat bonyolít le. Ezért tolódik ki a tésztatermékek gyártása is várhatóan év végéig. A felszámolóbiztos úgy vélekedett, hogy se fehérnek, se feketének nem lehet mondani, hogy jó-e a mostani helyzet. Lehet előnyös is, hiszen ha viszik a termékeket, várhatóan előbb- utóbb fizetni is fognak.

Az Arvit állományában tegnap még hatvanan voltak, a termelőmunkában azonban jóval kevesebben, mintegy huszonöten. Miközben az Arvitnál foglalkoztatottak száma folyamatosan zsugorodik, a székesfehérvári bejegyzésű Frigo Store Győrben alkalmazott munkatársaié viszont folyamatosan nő. Ez a cég mind nagyobb mennyiségű árut tárol, illetve tároltat az Arvit egykori hűtőkamráiban. A zalaegerszegi hűtőház közelmúltbeli leégése után mélyhűtött baromfit tároltak Hecsepusztán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amíg meg nem csal

Jordan szerint házassága Peter Andréval örökké tart majd – optimális esetben. Tovább olvasom