Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Halálos tömegszerencsétlenség történt Makó határában.

Egy német felségjelzésű kamion (autószállító tréler) közlekedett Szeged felől Makó felé. A Maros hídról áttérve eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a Makó felől érkező, román turistákat szállító autóbusszal. A busz az ütközés következtében a korlátot áttörve lehaladt az út menti vasúti sínre – tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Csongrád Megyei RFK.

A baleset során összesen heten vesztették életüket: a kamion vezetője, valamint a busz hat utasa. További két utas súlyos-életveszélyes, egy személy súlyos, tizenhárman pedig könnyű sérülést szenvedtek. A sérülteket a makói, valamint a szegedi kórházba szállították.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a határ menti együttműködés keretében a balesetet követően soron kívül felvette a kapcsolatot a Temes megyei kollégákkal, akik a tragédiáról értesülve azonnal Magyarországra siettek. Értesítették továbbá a Főkonzulátust, valamint a megyei Védelmi Bizottságot is, akik szintén a helyszínen vannak.

A Csongrád Megyei Közgyűlés és Makó Város Önkormányzata soron kívül gondoskodott az utasok ellátásról (élelmezéséről), valamint szükség esetén szállásukról is gondoskodnak majd.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők összehangolt munkájának eredményeként soron kívül történik a sérültek ellátása, valamint a műszaki mentés.

A helyszíni szemle a délelőtti órákban is tart, teljes útlezárás mellett. A forgalmat Hódmezővásárhely felé terelik. Teljes útlezárásra kb. 12 óráig kell számítani. Kérik azon gépkocsivezetőket, akik Makó felé mennének, a 43-as főutat kerüljék el. Szegeden a Kossuth Lajos sgt-t is torlódás van a kamionok elterelése miatt. Felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy a fenti körülmények figyelembe vételével közlekedjenek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. július 19.

Gy. Mészáros Ágnes

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ezrest hamisítják leggyakrabban

Tovább olvasom