Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Halálra éheztettek egy másfél éves agárdi kisfiút

A gyereknek hónapokon keresztül alig adtak enni és inni a szülei. Halálakor csak 4 és fél kiló volt.
A Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a megyei tiszti főorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő - mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató - a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény a jövő héten várható - tették hozzá.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított az ügyben - tájékoztatta Németh-Kész Mónika szóvivő csütörtökön az MTI-t. Hozzátette: büntetőeljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit. Bővebb tájékoztatást későbbre ígért.

Szerda este az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyerek meghalt Agárdon, mert szülei hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Fél évesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

Korábban írtuk:

Meghalt egy másfél éves gyerek a Fejér megyei Agárdon, mert szülei hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni - hangzott el szerda este az M1 Híradójában.

A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a gyermek életét. A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Fél évesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A rendőrség büntetőeljárást indított a szülők ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. kontrapista 2013. április 19. 06:32
  „43.X_Y
  " ( a védőnő szolgálat ) amit ha lassan is sikerül felszámolni "
  Ennyit tud egy amortizálódott elme a védőnő szolgálatról, de lehet a Lenini tézist használni :
  ( tanulni, tanulni..... )”
 • 48. Cillit_bang 2013. április 18. 20:44
  „43,??? Te ezt honnan szedted??? Mi köze az egészhez??? Ha a libsi jogrend kimondja, hogy a magánterületemen senkinek nincs köze semmihez, be sem jöhetnek akkor?????Közeli rokronom lakik Agárdon, senki nem tudott semmit!!!”
 • 47. Beroesz 2013. április 18. 20:30
  „Nem a mostani eset volt az első:

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/halalt_is_okozhat_a_fenyeves/2012143/

  A fényevés nem más, mint különös kegyetlenséggel (hosszan) kiskorú sérelmére elkövetett emberölés. A legszigorúbban fel kell lépni az ilyen ostabaság és a terjesztői ellen.”
 • 46. kormoska 2013. április 18. 20:06
  „A Csillag börtön jó részére egész délelőtt rásüt a nap,szívesen kiutalnák a szülőknek egy barátságos déli fekvésű zárkát úgy 15-20 évre,ahol telezabálhatnák magukat fénnyel......,de csak azért itt mert a LIPÓTOT pár éve bezárták!”
 • 45. zero 2013. április 18. 16:50
  „akik szabadlábon védekezhetnek.”
 • 44. delmadarka 2013. április 18. 16:18
  „Persze, ha egy átlag ember ellop a Tescóból két üveg whiskyt jobbik esetben minimum előzetes, amit a bíró 1 hónapra kapásból meghosszabbít, rosszabb esetben a bíróságig se viszik mert az őrsön agyonverik. Nincs itt igazság és nem is lesz.”
 • 43. X_Y 2013. április 18. 16:05
  „...Magyarország jobban teljesít

  Ismét egy átkos csökevény (a védőnői szolgálat) amit ha lassan is de sikerül felszámolni.”
 • 42. Lutetia 2013. április 18. 14:51
  „"Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a szülők - akik saját maguk felnőtt orvosi ellátást igénybe vettek, és a babával ellentétben ettek is - egy fővárosi orvossal igazolták, hogy kap ellátást a gyerek, a védőnői látogatásokat pedig tértivevényes levélben utasították el." http://fn.hir24.hu/itthon/2013/04/18/hogyan-lehet-eszrevetlenul-halalra-eheztetni-egy-gyereket/”
 • 41. szandokán 2013. április 18. 13:39
  „A szülöket idöben el kellett volna vinni a diliházba.Gondolom azért ök nem fényt ettek.”
 • 40. Lutetia 2013. április 18. 13:33
  „34. Roland1000, a cikkben csak annyi áll, hogy nem engedték be az orvost és a védőnőt, erről mondtam véleményt. Ha igaz, amit írsz, hogy a baba féléves koráig még beengedték a védőnőt, hát ez semmit nem csökkent a védőnő és az orvos felelősségéből. Egy csecsemő fejlődését - különösen, ha nem jár közösségbe - nem fél éves koráig kell követniük az egészségügyi hatóságoknak. Főként, ha ismert tény volt, hogy a gyereket még anyakönyveztetni sem akarták.
  Ami az őrületet illeti, nagyon nehéz megszabni a határt a beteg és az egészséges elmeállapot között. Önmagában az, hogy valaki jól menő vállalkozó, még nem zárja ki, hogy pl. paranoid elmezavarban szenvedjen, és adott esetben egyszer csak bekattanjon, és lemészárolja a környezetét.
  Nem vagyok szakember. Nekem személy szerint nehéz elhinni, hogy egészséges elméjű ember bevegye ezt a fényevő marhaságot. Az ennél "ártalmatlanabb" szektáknál már elhiszem, hogy labilis, de egészséges lelkű ember valami miatt hagyja magát behálózni. Ez érvényes szerintem az Orbánnak hálaadó misét szervezőkre és követőikre is.”
 • 39. Aranea 2013. április 18. 13:22
  „Vagy valami nem stimmelt az étrenddel- vagy nem kapott az a gyerek elég fényt :(
  (Miért nem magukon próbálták ki?)”
 • 38. Roland1000 2013. április 18. 13:09
  „És a szekták ellen is fel kellene már lépni kicsit erélyesebben. Nem a házaspár álmodta meg ezt a fényevést...”
 • 37. istvang58 2013. április 18. 12:31
  „A fényevés nagyon hasznos, nincs rajta 27% áfa. és nem olyan rágós mint a marhacupák, de sajnos men mindenki tudja megemészteni.”
 • 36. utopia 2013. április 18. 12:22
  „Amina
  Az ilyen beszűkült tudatú szektás emberek általában nem tartják a családdal, barátokkal a kapcsolatot. A szomszédok azt nyilatkozták az egyik újságnak, hogy egyszer látták a nőt a babával, ők úgy tudták, hogy egy kislány, illetve ha mentek is valahova csak az autót látták, hogy elmennek otthonról. Magas kőkerítés veszi körül a házukat.

  Lyukas a rendszer, ha a védőnőt le lehet mondani, akkor az már nem tekinthető a gyermekvédelem részének. A gyermekorvos is szabadon választható. A gyermekvédelemnek erre is ki kéne találni valamit, nem szabad, hogy egy gyerek csak úgy elvesszen a rendszerből!
  Ez nem a szomszédok feladata, ezek szerint nem is a védőnőé, akinek a segítségét nem kérték! A kisfiú otthonszüléssel jött a világra, senki nem tudott róla, születését be sem akarták jelenteni, anyakönyvet is csak az önkormányzat határozott fellépése után váltották ki. Ilyen esetben, akkor például ne mondhassa le a védőnőt, vagy pedig a körzeti orvoshoz kötelező legyen elvinni, mondjuk havonta egyszer!”
 • 35. laalika 2013. április 18. 12:13
  „Szerintem a büntetés börtön+ fény-kaja, semmi más, mint ők tették a gyerekkel. Vannak ilyen barmok.”
 • 34. Roland1000 2013. április 18. 11:31
  „Lutetia!

  Fél évig járt hozzájuk a védőnő, akkor még a gyerek súlyát is feljegyezték... És hogy lennének már őröltek? Jól menő vállalkozásuk van, egy villát, magas kőkerítéssel össze tudtak hozni, és fél évig a gyereket is rendesen ellátták, és ők sem haltak bele a fényevésbe - és ez is lényeges. A gyerek fél éves kora után valamikor, akkor győzte meg őket valaki, vagy valami, hogy ez a fényevés jó ötlet.

  Ha valaki egyszer csak sátánista lesz, mert rossz társaságba keveredik, és rituális gyilkosságokat követ el, az attól büntetőjogi értelemben még nem őrült.

  És szerintem az is őrültség - bár nem árt senkinek -, hogy Orbán Viktornak hálaadó misét szerveznek. Elvileg normális emberek, egy őrült ötlettel..., vagy nézettel..., vagy fanatikus hittel... Egy normális embernek is lehet őrült ötlete és cselekedete.

  Hát hányszor fordul elő, hogy egy ember tett előtt az egész környezete, de még a közvetlen családja is értetlenül áll? Nem őrültek ezek, legfeljebb megvezethetők, ostoba nézetekkel.”
 • 33. Roland1000 2013. április 18. 11:23
  „Ugyanmé! Nem akarok trollkodni, de fél évesen még nem kínozták, mert akkor normális, 6 kiló volt a súlya, tehát max. 1 éve kínozták, de ez teljesen mindegy, mert ha az utolsó két hétben nem adnak neki enni és inni, akkor is ez lett volna a vége... Az is lehet, hogy csak 2 hétig kínozták, hiszen még a védőnő sem látta a gyereket fél éves kora óta...”
 • 32. Roland1000 2013. április 18. 11:21
  „Ugyanmé, Bándi Kata gyilkosa azt érdemelte, amit kapott, de hogy ennek a két lénynek semmi keresnivalója a szabad világban, az biztos. Megölték a gyereküket - és nehogy már mentség legyen, hogy fénnyel etették, hiszen aki jól menő vállalkozó, az nem elmebeteg..., és látniuk kellett, hogy a fénytől a gyerek nem fejlődik... Bárcsak őket etették volna a szüleik fénnyel.

  És ha ők is fényt ettek volna, nem csak a gyereken kísérleteznek, akkor a kisfiúnak lett volna esélye életben maradni, mert hátha az egyik felnőtt előbb halt volna meg...

  És mélységesen ledöbbent, hogy a védőnő, orvos, és a nagyszülők, ismerősök, környezet, nagy tudású szomszédok (mert kiderült, hogy azok tudták, hogy fényetetők) nem tettek semmit. Azok is felelősök, mert megmenthették volna a gyereket.”
 • 31. istvang58 2013. április 18. 11:16
  „Az orvost és a védőnőt kimossa a bíróság a felelőségrevonás alól, vagy ha ők jelentették a tapasztaltakat hol akadt el az ügy?????????”
 • 30. Cillit_bang 2013. április 18. 10:13
  „A liberalizmus egyik eredménye.....”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Bajnai beismerte, hogy nem támogatja a rezsicsökkentést

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért az aláírásgyűjtést politikai adatgyűjtésnek tartja. Tovább olvasom