Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Halálra verte 11 éves fiát - Megkezdődött a per

Megkezdődött a Pest Megyei Bíróságon csütörtökön annak a dunaharaszti férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint tavaly júliusban úgy megverte 11 éves fiát, hogy az a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.
H. Gábort különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekménnyel, míg élettársát, Ny. Zoltánnét segítségnyújtás elmulasztásával vádolják.

A vádirat szerint a kiskorú gyereket - anyja halála miatt - az apja, az elsőrendű vádlott nevelte, aki Dunaharasztiban együtt élt a másodrendű vádlottal, annak korábbi kapcsolatából származó gyerekeivel és a nő édesapjával. A fiú nem szerette a nevelőanyját, ezért különböző csínytevéseket követett el vele szemben. Tavaly július elején például elrejtette a nő mobiltelefonját és kitörölte az abban tárolt adatokat, üzeneteket.

Fia magatartása felingerelte a férfit, aki - elmondása szerint "fegyelmezésként" - ököllel, fakanállal és derékszíjjal 20-30 percen át ütlegelte a gyereket; ezt a másodrendű vádlott végignézte. A bántalmazás következtében a fiú rosszul lett, ekkor az élettárs szólt a saját édesapjának, aki rákiabált a vádlottakra, hogy hívjanak mentőt, és megkezdte a gyerek újraélesztését. Az újraélesztést később – már a mentős diszpécser utasítása szerint – az elsőrendű vádlott folytatta, de azt nem mondta el, hogy a gyerek az ő bántalmazása miatt lett rosszul. A kisfiút végül mentőhelikopterrel szállították a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét.

A szakértői megállapítások szerint a fiú testét legalább 45, ütlegeléstől származó sérülés borította.

Szegedi Gyöngyvér, a bírói tanács elnöke a tárgyalást december 2-ára napolta el, akkor a másodrendű vádlottat, valamint tanúkat és szakértőket hallgatnak majd meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgezés gyanújával vittek kórházba két középiskolást

Mérgezés gyanújával vittek kórházba két diákot a fővárosi Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző… Tovább olvasom