Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Halász Judit szupernagyikról és díjakról

Halász Judit zenéin generációk nevelkedtek. A színész-előadóművésszel, aki ma már kétszeres nagymama, szegedi fellépése előtt beszélgettünk.
Halász Judit szegedi koncertjén generációk szórakoztak. Fotó: Frank Yvette
Töretlen Halász Judit népszerűsége. Ez annak köszönhető, hogy ő a gyerekeket komolyan veszi.
– A gyerekek alaptulajdonságai nem változnak – mondta Halász Judit. – A gyerek játszani és nevetni szeret. Szereti, ha komoly emberszámba veszik. Az elmúlt évtizedek alatt leginkább a gyerekek környezete változott. Azok a tárgyak, lehetőségek, amelyek őket körülveszik – beleértve a technika vívmányait.

Halász Judit 1964-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, számtalan filmben és darabban játszott. Munkásságával díjak sorát érdemelte ki – Kossuth-díj, Érdemes Művész-díj, Jászai- díj, a Mosolyrend lovagja, a makói Práger-gyűrű –, számára mégis a közönség a legfontosabb.

– Aki a színpadon van akkor, amikor a gyerekek a közönség soraiban, érzi azt a rengeteg energiát, akaratot és jókedvet, amit a gyerekek sugároznak, és ez nagyon sokat számít – mondja Halász Judit. Szerinte a fiatalosság titka esetében az, hogy a szakmáját szereti, így nem kell erőt vennie magán, ha például Szegedre hívják énekelni. Ráadásul szerencsés is, hiszen soha nem kellett választania a színészmesterség és az éneklés között.

– Soha nem gondoltam a pályám kezdetén, hogy az előadó-művészet és a gyerekek számomra fontosak lesznek, hiszen mielőtt ebbe belekezdtem, sikeres színésznő voltam, kiváló szerepeket kaptam. De ez a műfaj megkapott és elkapott engem, és nem ereszt. És én sem eresztem. Hallatlanul nagy öröm és élmény mind a mai napig számomra, hogy bárhol is koncertezünk, mindig visszahívnak. A koncertezést nagyon szeretem, mert személyes találkozást jelent a közönséggel. Nem is akármilyet: a gyerekek és a felnőttek azért veszik meg a belépőt, vagy azért jönnek el például a Dugonics térre, hogy engem és a zenésztársaimat meghallgassanak.

Hívd a Nagymamát! címet viseli Halász Judit legújabb lemeze. Úgy véli, szuprenagyik mindig lesznek és vannak. A nagymamaságról tapasztalatból beszél: nagyobb unokája másfél éves, a kisebb másfél hónapos. Sajnos keveset látja őket, mert a fia külföldön dolgozik. De reméli, ahogyan letelik a szerződése, hazajönnek, és többet kap majd az unokáiból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézműves tábor

Tovább olvasom