Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Halottaskocsit indít körbe az országban a Jobbik

Az új önkormányzati törvény és az abban foglalt "falurombolás" elleni tiltakozásul a Jobbik országgyűlési képviselői szerdán útjára indították a Parlament elől a "vidék koporsóját" szállító halottas kocsit. Az autóval a törvényjavaslat várhatóan december 19-i végszavazásáig az ország összes megyéjébe ellátogatnak.
Sneider Tamás elmondta: azokon a kistelepüléseken, ahol a javaslat szerint megszűnnének az önkormányzati hivatalok és az oktatási, egészségügyi intézmények, egy gyászjelentés is kitesznek a faliújságra és a településvezetők az önkormányzati hivatal fényképét elhelyezhetik a koporsóba, amely a végszavazásra visszaérkezik az Országházhoz. A Jobbik a zárószavazáson egyébként névszerinti szavazást fog kérni és tiltakozó polgármesterekkel demonstrációt is szerveznek.

Hegedűs Lórántné hozzátette: a Jobbik 150 módosító indítvány nyújtott be a törvényhez, amelyek közül az egyik a javaslat címét is megváltoztatná "a helyi alkormányzatok létrehozásáról és a vidék felszámolásáról szóló törvényjavaslatra".

Apáti István hangsúlyozta: akcióikat addig tartják fenn, amíg a kormány vagy visszavonja a javaslatát, vagy elfogadja a jobbikos módosítókat "különben nem teszik zsebre, amit ezért kapni fognak". Az ellenzéki politikus szerint a kormány a kisebb településeken veri el a port, őket teszi felelőssé az önkormányzati rendszer eladósodásáért, holott ez 95 százalékban a nagyobb városok felelőssége.

Olvasóink írták

 • 3. jozko 2011. november 23. 16:31
  „Ezzel mondjuk megkockáztatják azt, hogy rájuk ragad a jelző: Gyászhuszárok "”
 • 2. balihoho 2011. november 23. 12:10
  „A Fidesz rémhír terjesztéssel vádolja az ellenzéki pártokat, holott a rémhírek alapját éppen a Fidesz adja a polgárokra rakott, és hibás gazdaságpolitika miatt, emelkedő közterhek formájában.”
 • 1. spiler 2011. november 23. 11:36
  „ráadásul a www.start.hu legujjabb híre a fidesz felakarja emelni a nyugdij korhatárt??,65 évre 2014-től
  na akkor sok halottas kocsira lesz szükség-------de akkor kit fognak sarcolni ezek az öntelt fiucskák”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az M7-es felüljárójának betonkorlátját szakította át

Átszakította a betonkorlátot, és az út mellett állt meg egy személyautó Nadap és Velence között az M7-es autópálya felüljárónak felvezető szakaszán szerda reggel. Tovább olvasom