Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Hálóval fogott lehetőségek

Az on-line álláskeresés népszerűsége – bár Magyarországon is egyre nő – még messze elmarad a fejlett internet kultúrával rendelkező országokban mért szinttől.

Több mint 50 millió amerikai keresett munkát a világhálón júniusban és négymilliós tömeg kereste fel naponta az interneten a munkaügyi oldalakat a több helyen közzétett adatok szerint.

Az Egyesült Államokban is az utóbbi időben lett bevett szokás az internetes informálódás, így nem meglepő, hogy ennél jó val szerényebbek a hazai szá mok. Ugyan a magyar helyzet még nagyon messze van az amerikaitól az internetellá tottság tekintetében, örvende tes, hogy az álláskeresők közül egyre többen figyelik párhu zamosan a sajtót és az on-line kínálatot.

Az általános trend nek megfelelően itthon is el sősorban a fiatalok és a magasan képzettek használják az internetes adatbázisokat munkaerőpiaci értékük felmérésére. Magatartásuk bizonyítja, hogy ez is egy lehetőség. Bár nehéz pontos adatokat mondani, a hazai állásközvetítők ajánlatait összegyűjtő oldal szerkesztői 60–80 ezerre becsülik a szörfözve álláskeresők tömegét. Az állandó érdeklődők egyfajta mércének használják az internetes állásbankokat.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják az átjárót

Vasútépítési munkák miatt lezárják Győrött, a Rozgonyi utca–Pusztaszeri utca közötti közúti… Tovább olvasom