Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Hamarosan indulhat a váci Főutca-Főtér projekt második üteme

Egy hét múlva megkezdődhet a váci főtérhez közvetlenül csatlakozó utcák rekonstrukciója, miután kihirdették az átépítésre kiírt közbeszerzési eljárás győztesét - közölte a Főutca-Főtér program projektmenedzsere hétfőn.
Buchwald Imre előrebocsátotta: azért kell megvárniuk a szerződéskötéssel július 4-ét, mert akkor telik le a jogorvoslati határidő. A projekten belül a Széchenyi, a Görgey, az Eszterházy és a Katona Lajos utcákban, valamint a Testvérvárosi és a Diák közben, illetve a Liszt Ferenc sétányon teljes közmű- és burkolatcsere lesz, és új utcabútorokat is kihelyeznek. Az átadás 2012. január végére várható.

A Főutca-Főtér projekt második ütemének számító útrekonstrukció összköltsége az eredeti elképzelések szerint meghaladja a 925 millió forintot, ebből csaknem 680 milliót uniós pályázaton nyert a város, a többit önerőből finanszírozzák. Mivel a kivitelezési munkálatok a tervezettnél többe kerülnek, a helyi képviselő-testület 130 millió forinttal megtoldotta az önerőt - mondta Buchwald Imre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúrt sebbel találtak egy holttestet egy családi házban

Szúrt sebbel találták meg egy férfi holttestét egy miskolci családi házban hétfő este - tájékoztatta… Tovább olvasom