Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Hamis papírokkal próbálkoznak kínaiak Ferihegyen

Egy héten belül hat kínait kellett visszaküldeni Ferihegyről, mert mindannyian újfajta, hamisított papírokkal akartak Magyarországra jönni. Ferihegyen buktatták le őket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság emberei.
Idén velük együtt 12 kínai bukott le a reptéren, annak ellenére hogy nem volt jellemző náluk az illegális utazás ilyen módja.

Az egyik csoport csomagjainak átvizsgálásakor előkerült az igazi útlevelük is, melyben utánzott cseh vízum volt. Feltehetően ezekkel a papírokkal érkeztek korábban Moszkvába, ahol viszont nem fedezték fel az eredeti iratoktól való eltérést. Oroszországból a kínaiak utánzott Hong Kong-i útlevéllel akartak Magyarországra jönni, mivel ide vízummentességük van, azt remélték, hogy a reptéren nem fog feltűnni az eltérés.

A Repülőtéri Rendőr igazgatóság tájékoztatása szerint az okmányt speciális módon készítették el, a különbség alig észrevehető. A technika alapján feltételezhető, hogy több ilyen irat is készült, ezért értesítették a schengeni tagállamokat. A kínaiaknál egyébként eddig nem volt jellemző ez a módszer az illegális határátlépésre, de most egy héten belül ez volt a második eset, hogy kínaiak hamis okmányokkal tesztelik a magyar rendőröket.

Legutóbb biankó német tartózkodási engedéllyel érkezett egy kínai Pekingből, akinek a papírját már a Schengeni Információs Rendszerben is körözték. Idén eddig az ezen a héten lefüleltekkel együtt összesen 12 kínait kellett visszairányítani oda, ahonnan Magyarországra akartak jönni

Az elmúlt időszakban egyébként több - feltehetően embercsempészek által szervezett - csoport jelent meg a repülőtéren, egymást követő hullámokban. Ők egyiptomi, szomáliai, srí-lankai, vietnami állampolgárok voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárándy: a születésnapomat ünnepeltem egy hajón azon a napon

Születésnapját ünnepelte egy hajón Bárándy György ügyvéd Nagy Imre és társainak újratemetésekor. Az… Tovább olvasom