Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Hamisan vádolt a 16 éves lány: nem történt nemi erőszak

A lány így akart magyarázatot adni szüleinek arra, amiért több napig távol maradt otthonról.
A hatóság félrevezetése miatt eljárás indult egy 16 éves Nógrád megyei lány ellen, aki erőszakos közösüléssel vádolta alkalmi ismerősét - közölte a rendőrség hétfőn. Az MTI úgy tudja, egy internetes közösségi oldalon tüntetés szerveződik, mert az a hír terjedt el, hogy az erőszakot egy, a balassagyarmati közösségi szálláson élő férfi követte el.

Medve Judit, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nyilatkozatban közölte: a 16 éves K. Boglárka július 8-án a szüleivel jelent meg a balassagyarmati rendőrkapitányságon, ahol feljelentést tett, mondván, alkalmi ismerőse egy közeli faluban található családi házban néhány nappal korábban megerőszakolta.

A büntetőeljárás során a tárgyi bizonyítékok, az igazságügyi orvosszakértői vélemény és a tanúvallomások nem támasztották alá a lány által elmondottakat - írta a sajtóügyeletes.

A lány két nappal később tett újabb vallomásában már azt mondta, nem követtek el sérelmére erőszakos közösülést, ezt azért találta ki, hogy szüleinek magyarázatot adjon arra, amiért több napig távol maradt otthonról.

Medve Judit közlése szerint az ügyet átvevő pásztói rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást, ezzel párhuzamosan hatóság félrevezetésnek bűncselekménye miatt eljárást indított a lány ellen.

Az MTI úgy tudja, hogy a 16 éves lány egy, a balassagyarmati közösségi szálláson élő férfit vádolt meg erőszakkal. A Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen nevű Facebook-csoport szombaton jelezte, folyamatban van egy tüntetés szervezése, "hogy együtt védhessük meg Balassagyarmatot az ide betelepített garázda idegenektől".

Olvasóink írták

 • 12. klj-54 2012. július 24. 15:44
  „@vári :
  Ugye nem vádoltak még meg olyannal amit nem követtél el?
  Mert ha nem akkor a büdös életben nem fogod megérteni azt, amit írtam!”
 • 11. macs 2012. július 24. 13:02
  „Engem a hírnek ez a része zavar, de nagyon!
  "A Balassagyarmaton elterjedt hírek hatására szombat este Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen nevű csoport alakult az egyik közösségi oldalon, amely jelzi, folyamatban van a tüntetés szervezése, "hogy együtt védhessük meg Balassagyarmatot az ide betelepített garázda idegenektől"."
  2. lepkehalo,
  egyetértek Veled!
  1. klj-54,
  arra gondoltál, hogy a megerőszakolt nő, azért nem beszél, mert tudja, hogy a közvélemény, és sajnos még a nők is, őt fogják hibáztatni? Nem fog beszélni, de élete végéig rémálmai lesznek.”
 • 10. Emberségetavilágnak 2012. július 24. 12:33
  „A 16 éves kámintká nem az érettségire készül, nem a kötelező és ajánlott irodalom kötetei között mazsolázik, nem, inkább kiruccan. Ez eddig rendben van, kell a kikapcsolódás, de az már egyenesen rosszindulat, hogy a csavargását rágalmazásba csomagolva tálalja nem csak a család, - és mert a hatóságot is félrevezette - hanem a társadalom asztalára is. Súlyosbítja a dolgot, hogy gyűlölködő indulatokat is gerjesztett.
  Felelősségtudat???”
 • 9. északmagyar 2012. július 24. 11:35
  „4. Ide linkelnéd a szociológiai tanulmányt, vagy megneveznél forrást?”
 • 8. rt0831 2012. július 24. 11:35
  „5. nagypappa
  "Ebben az a sajnálatos, hogy egy apró tévedés miatt éveket kaphat az ártatlan gyanúsított."

  Én ezt nem tévedésnek ,hanem félelemből elkövetett hazugságnak,rosszabb esetben gonoszságnak nevezném!”
 • 7. vári 2012. július 24. 11:26
  „klj-54
  " A valóban megerőszakolt nő szégyelli ami történt és a büdös életben nem fog róla beszélni."
  Erősen kétlem, hogy a szakemberek ezt mondják. Azt igen, hogy az áldozatnak _nehezére esik_ beszélni róla, és valóban, nem is mindegyikük képes rá, de az, hogy _egyikük sem_ képes, nem igaz.

  Egyébként is: azok, akik szégyellik, részben éppen az efféle általánosító, ostoba hozzáállás miatt nem beszélnek. Mert nem veszik őket komolyan, mert hazugnak bélyegzik őket.”
 • 6. butagyerek 2012. július 24. 05:58
  „Ez a probléma súlyosabb mint hinné az ember. A mai lányok eléggé koraérettek de csak testileg. Elég egy félreérthető pillantás és már is te vagy a megrontó, pedofil, szexuális zaklató. Bár a korát még esélyed sem volt megítélni mert csak hátulról láttad. Mindamellett bizonyára nekik sem lehet könnyű, mert a testi fejlettséghez nem mindig jár azonnal a fehér lovag, hanem lehet, hogy csak valami sötét paraszt jut.”
 • 5. nagypappa 2012. július 24. 04:08
  „A laza erkölcsű hölgy bemegy a bank egy száz dollárost beváltani:
  -Ez a dollár hamis. Mondja a pénztáros.
  -Akkor engem megerőszakoltak!

  Komolyan: Sajnos, hogy sokszor visszaélnek ezzel, mint ahogyan a válófélben lévő szülők a gyermekeiket használják fel a volt kedves lejáratására.

  Ebben az a sajnálatos, hogy egy apró tévedés miatt éveket kaphat az ártatlan gyanúsított.”
 • 4. klj-54 2012. július 23. 23:37
  „@lepkehalo:
  nem empátia mentes vagyok jóbarát, most bizony roppant nagyot tévedtél!
  Megtanultam életem során egy dolgot:
  Kívülállóként szemlélni a tényeket.
  Amit írtam az egy vélemény, melyet amúgy szociológusok tanulmányokkal igazolnak.
  Nem zavar ha lenézel és hülyeségeket irkálsz, mert miért zavarna.
  Te olyan vagy és annyi.”
 • 3. Besenyő_Pistabácsi 2012. július 23. 22:34
  „A facebookon időről időre feltűnnek hasonló össznépi lincselésre buzdító kezdeményezések, olykor fényképpel és legtöbbször koholmányra épülve alaptalanul. Persze a sok barom meg osztja tovább ész nélkül.”
 • 2. lepkehalo 2012. július 23. 21:26
  „1. klj-54: Ez egy nagyon szomorú és a valóban áldozat nőkre nézve igen káros történet. De azért mégse állítanám, hogy aki feljelentést tesz - annak ellenére, hogy ezzel még további tortúrának teszi ki magát, beleértve a hozzád hasonló empátiamentes egyének véleményét - azzal nem történt erőszak. Nem olyan kellemes procedúra, hogy az embert hazugnak, könnyűvérűnek titulálják, meg hogy csak szeretné, hogy megerőszakolják. De azért csak szégyellje magát az áldozat, ugye?
  (Csak zárójelben: áldozat lehet a lányod, anyád, testvéred, feleséged, sőt bármelyik férfirokonod is. Ők is szégyelljék magukat, és maradjanak csendben? Éppen az ilyen hozzáállás miatt kell mindenkinek feljelentést tenni, akivel ez történt, mert nagyon sok férfi éppen abban bízik, hogy az áldozat csendben marad, mert nem akarja még a mások megvetését is elszenvedni.)”
 • 1. klj-54 2012. július 23. 18:52
  „És csodálkoznak egyesek ha azt állítom, hogy a nemi erőszakok - amit a hatóságnak jelentenek!- 98 %-a hazugság!
  A valóban megerőszakolt nő szégyelli ami történt és a büdös életben nem fog róla beszélni.
  Ez utóbbi nem csak az én véleményem, ez bizony a szakemberek véleménye is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Tibor lett a NeoFM új vezetője

Az új vezető a tulajdonosváltással egy időben Földes Ádámot váltja a cég élén. Tovább olvasom