Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Handabasa és az érzelmek színpadon

Vidám, romantikus darabbal lepi meg a színházkedvelőket a mosonmagyaróvári Theatrum Ad Flexum társulat. Hétfőn este 6-kor a Flesch Károly Kulturális Központban mutatják be Vörösmarty Mihály–Görgey Gábor: Handabasa, avagy a fátyol titkai címq komédiáját.
Hét évvel ezelőtt már játszották a Lajta-parti város mqkedvelő színjátszói a vidám, romantikus darabot, most Zemplenszkyné Rujder Éva rendezésében került színpadra.
– A színmq kiválasztásánál elsődleges cél volt, hogy magyar darab, lehetőleg komédia legyen – tudjuk meg az előadás rendezőjétől, aki alapvetően optimista lévén voksolt az igazi felhőtlen kikapcsolódást nyújtó színdarabra, mely az érzelmek fontosságára világít rá. A Görgey Gábor által felvetett témák zöme még ma is aktuális.
Az egész társulat aktív szerepet vállalt a produkció színpadra állításában a díszletek, jelmezek készítéséig, sőt, a családtagok is besegítettek a festésben, rajzolásban és tervezésben. A jelmezek nagy része a Hunyadi-iskola varrodájában született, az előadás anyagi hátterét a Baráti Kör a Mqvészetért Alapítvány biztosította.
A színtársulatban több korosztály is képviselteti magát a nyolcadik osztályostól az ötvenévesig, mindenki megtalálta a neki megfelelő szerepet. Zemplénszkyné Rujder Éva már rendezett a társulattal közösen, tavaly együtt vitték színre például az Október végi tiszta lángok címq előadást.
A Handabasát hétfőn tekinthetik meg az érdeklődők a Fleschben, de az előadást elvinnék Kapuvárra és Csornára, sőt, a határon túli Somorjára és Dunaszerdahelyre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres szegediek az országos médiában

Három Szegedről elszármazott médiaszemélyiség történetén keresztül bizonyítjuk a tételt: földieink… Tovább olvasom