Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Hangosbeszélőn szólalt meg Novák Előd a parlamentben, megvonták tőle a szót

A jobbikos Novák Előd hétfőn este hangosbeszélőn szólalt meg a Parlament üléstermében frakciótársa felszólalása közben, az ülést levezető Latorcai János ezért egész napra megvonta tőle a szót.
Az ellenzéki képviselő a nap folyamán már kifogásolta, hogy az Országgyűlés nem biztosítja az ülés lefolytatásához szükséges feltételeket.

Később, Szilágyi György (Jobbik) a sport támogatásáról szóló törvénymódosítás záróvitájában ismertette a Jobbik véleményét, amit Novák Előd szakított meg ügyrendi hozzászólást kérve, kifogásolva az ülésteremben hallható nagy zajt. A házelnök azonban nem adott neki szót.

A képviselő ennek ellenére a hangosbeszélőn azt mondta, a "mamelukok" hangoskodása miatt egymás szavát sem hallják, ráadásul hivatali laptopjukat sem használhatják korlátlanul az ahhoz tartozó kevés csere-akkumulátor, illetve az elektromos konnektorok hiánya miatt.

Novák Előd a kormánypárti padsorokból érkező hangos füttyszó közepette arra is emlékeztetett: tavaly egy karikás ostort adott a házelnöknek, azért, hogy a "nemzet templomából zsibvásárt csináló kufárokat" azzal kergesse ki, ha kell.

Az ülést levezető Latorcai János, többszöri figyelmeztetés után egész napra megvonta a szót Novák Elődtől, mivel szerinte a jobbikos képviselő nem megengedett eszközt használt felszólalásához. Latorcai János úgy fogalmazott "Novák Előd jelenete" összeegyeztethetetlen az Országgyűlés házszabályával, ráadásul a laptopjához használt, feltekerhető hosszabbító kábellel a Ház tűzrendészeti biztonságát is veszélyeztette.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ügyrendi felszólalásában a rend helyreállítására kérte Latorcai Jánost, Szilágyi György ezt követően folytathatta felszólalását.

Olvasóink írták

 • 4. joy 2011. június 28. 06:57
  „Saját frakciótársa fölszólalása közben rendezett jelenetet?
  Nagy bunkó ez a novák.”
 • 3. Besenyő_Pistabácsi 2011. június 28. 06:57
  „2. "Mind remek tanult ember" Kifelejtetted, hogy azért egy kicsit pénz éhes és jellemtelen is akik magasról tojnak a választóikra!”
 • 2. Mogyoró 2011. június 28. 05:01
  „A sok bunkó még nem hallott róla, hogy hallgassuk meg a másik félt is, még akkor is ha ellenzéki, lehetnek jó ötletei neki is. Persze ha meghallgatják, elfelejtik a pártszabály értelmében melyik gombot is kell megnyomniuk. Mind remek tanult ember a parlamentben, némelyiknek igen sok iskolája van, mármint az évek számában, igaz, hogy csak az első, de azt legalább ötször járták.”
 • 1. Jozsoci 2011. június 28. 02:45
  „A hangoskodó kormánypártiakat mért nem figyelmeztette a levezető elnök???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan indulhat a váci Főutca-Főtér projekt második üteme

Egy hét múlva megkezdődhet a váci főtérhez közvetlenül csatlakozó utcák rekonstrukciója, miután kihirdették az átépítésre kiírt közbeszerzési eljárás győztesét. Tovább olvasom