Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Hangraforgó-évadzáró

A napokban tartotta sikeres évadzáró előadását a Petőfi Sándor Művelődési Központban három éve működő Hangraforgó Klub. Tucatnyi gitáros mutatkozott be majdnem egyórás műsorral. A hallgatóság több alkalommal együtt énekelt a szereplőkkel.

A 2003 novemberében indított Hangraforgó Klub szervezői két alapvető célt tűztek maguk elé: gitároktatást, illetve a mai dalos, verséneklő műfaj népszerűsítését koncerteken, előadásokon. Már a kezdeti foglalkozások során a közös muzsikálás, kamarazenélés irányába mozdítottuk a társaságot – említette F. Sipos Bea és Faggyas László, a két alapító. A nyílt foglalkozásokon harminchat tag muzsikál együtt, a tizenéves általános iskolásoktól kezdve a középkorú felnőttekig.
– A megszerzett gitártudás sokkal jobban elmélyíthető, ha a tanultakat az előadásmód gyakorlásával párosítják. Ezért ki kell állni a közönség elé, be kell nevezni tehetségkutató versenyekre, fel kell készülni a műsorokra – mondták el a klubvezetők. A hangraforgósok már az első két évben jelentkeztek a Kisfaludy Napok rendezvényeire, és a bercsényis Nulladik Óra csoporttal karöltve mindkét alkalommal arany oklevelet kaptak. Az idén egy kiállítás megnyitóján vettek részt Levélen, előtte decemberben a John Lennon-emlékműsort a Révai-gimnáziumban is bemutatták két rendhagyó irodalomórán.
Szeptemberben folytatódnak a heti klubfoglalkozások, új tagok jelentkezését is várják. Addig is nyilvános utcai koncertet adnak – még ezen a héten – Győr belvárosában. Akik többet szeretnének tudni a dalokról, a működésről további információkat találnak a www.hangraforgo.hu honlapon.
Kép és szöveg: Horváth József
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom