Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Hangversennyel kísért légi show

A Külügyminisztérium a röjtökmuzsaji Szidónia kastélyszállodában rendezi idei első vidéki szabadidős programját a diplomáciai testületek képviselői részére. A nagy eseményre nem csak a szállodában, az egész faluban is készülődnek.
– A Külügyminisztérium a hazánkba akkreditált diplomaták részére évek óta szervez olyan programot, amelynek során bepillantást nyújtanak az ország egy-egy nevezetes vidéke életébe, látványosságaiba – tudtuk meg a minisztérium illetékesétől. – Ilyen például a diplomataszüret, amelynek már Sopron is házigazdája lehetett. Ezen alkalmakkor kötetlen találkozóra, baráti megbeszélésekre nyílik lehetőség a nagykövetek és más diplomaták között. Mindez a kapcsolatok kiszélesítését, illetve elmélyítését szolgálja. Az idei esztendő első vidéki szabadidős diplomatarendezvényének a röjtökmuzsaji Szidónia kastélyszálloda adhat otthont.
A május 20-i program előkészületeinek jegyében a röjtökmuzsaji kastélyszállóba látogatott a külügyminiszter felesége, aki a részletekről tárgyalt Derry Mártával, a Szidónia ügyvezető igazgatójával. Lapunk érdeklődésére a szálloda vezetője elmondta: a diplomáciai esemény egyedülállóan látványos szabadidős programja a nagyközönség által is látogatható lesz.
– Röjtökmuzsajon már lezajlott a tavaszi nagytakarítás, a közterületek, parkok rendbetétele és a hulladékgyűjtés – tudtuk meg Fücsökné Torma Líviától, a falu jegyzőjétől. – Az önkormányzat több százezer forintot fordít évente a falukép gondozására, szebbé tételére. A helybéliek nemcsak saját portáik előtt, hanem a köztereken is vigyáznak a rendre, a tisztaságra, így nyugodtan várhatjuk a prominens személyiségek röjtökmuzsaji látogatását.

Koncert és légi bemutató

A röjtökmuzsaji diplomatatalálkozón Horgas Eszter fuvolaművész és kamaraegyüttese koncertjére Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő tart légi bemutatót. (Információ és jegyelővétel a szálloda recepciójánál.)
Horgas Eszter fuvolaművész a Kisalföldnek elmondta: a programban népszerű klasszikus művek átirata, illetve feldolgozása hallható, napjaink dzsesszt is megidéző hangzásvilága stílusában. A fuvola mellett zongora, ütős hangszerek és basszusgitár szólal meg. A műrepülős résznél virtuóz és lassú tételt is játszanak majd. Veres Zoltán pilóta rádión keresztül hallja a műsort, s erre „improvizál”, manőverez gépével. Mindezt konzultációk sora előzte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az ENSZ-főtitkár reform-javaslatait

New Yorkban elutasította az ENSZ közgyűlése a világszervezet főtitkárának több reform-javaslatát. … Tovább olvasom