Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Hankó: nem fenyeget ˝patikamutyi˝

Az állam patikákra vonatkozó elővásárlási jogával kapcsolatos aggályok jelentős része bizalmatlanságból, információhiányból fakad - véli a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerint az állam patikákra vonatkozó elővásárlási jogával kapcsolatos aggályok jelentős része bizalmatlanságból, információhiányból fakad.

Hankó Zoltán erről a Magyar Hírlap szombati számában közölt interjúban beszélt. Azt mondta: félnek attól, hogy az állam sok üzletben szerezhet tulajdont, a szerepvállalása tartós lesz, a patikákban átveszi a szakmai irányítást, és a többihez képest kedvezőbb szabályozási feltételeket biztosít a saját gyógyszertárainak.

Megjegyezte, a témában zajló országos fórum minden eddigi állomásán előkerült az elővásárlási jog, és Horváth Zsolt miniszteri biztos mindenütt igyekezett eloszlatni az aggályokat.

Úgy vélekedett, sok múlik a részletszabályokon, amelyeknek a kidolgozása most folyik. A kormányrendelet feladata az elővásárlási jog gyakorlásával, a pályáztatással és a majdani pályázatok elbírálásával kapcsolatos eljárási szabályok megalkotása. Normatív szabályozás készül, amellyel az egyik deklarált szándék éppen az átláthatóság megteremtése, és az eddigi "mutyik" felszámolása - jelentette ki.

Arra az aggályra, hogy a patikusoknak a kedvező hitelfeltételek ellenére sem lesz elég pénzük ahhoz, hogy tulajdonrészt vásároljanak, kifejtette: "Nem félek attól, hogy egy reális áron megvásárolt patikai üzletrész vételára a gyógyszerész számára ne lenne kitermelhető. Az persze elképzelhető, hogy egyes tulajdoni hányadokat irreális áron próbálnak értékesíteni. Ilyen üzletbe tehát nem célszerű patikusként beszállni, de a jelenlegi kormányról sem feltételezhető, hogy átlagon felüli áron vásárol üzletrészeket."

Olvasóink írták

 • 9. mivan? 2013. augusztus 11. 07:57
  „Bajnai és Orbán= Ludas Mutyi”
 • 8. tol 2013. augusztus 10. 14:29
  „ahol pénz van, oda mozdul a hatalom. Bolond lenne nem ezt tenni,hiszen ki tudja, mit hoz a holnap. Amit ma elorozhatsz, ne halaszd holnapra!”
 • 7. történész 2013. augusztus 10. 13:06
  „Nem kell komolyan venni.Elmondta azt amit elvárhatnak tőle.”
 • 6. palimadar 2013. augusztus 10. 09:09
  „"Normatív szabályozás készül, amellyel az egyik deklarált szándék éppen az átláthatóság megteremtése, és az eddigi "mutyik" felszámolása - jelentette ki."

  Tehát nem a mutyik, hanem az eddigi mutyik felszámolása. Tehát ha eddig voltak, azzal csak az a baj, hogy rossz zsebekbe vándorolt a pénz.

  De miként is értelmezhető ez egy szabad piacon? Bizonyos termékek ára rögzített. A többinél meg versenyhelyzet van.”
 • 5. Együgyű 2013. augusztus 10. 08:40
  „Hankó: nem fenyeget ˝patikamutyi˝ Ugye nem azt kell figyelni, amit mondavak, hanem azt, ami lesz?
  Miért is voltam abban most is biztos, hogy Horváth Zsolt miniszteri biztos mindenütt igyekezett eloszlatni az aggályokat saját érdekei miatt? Talán azért mert "mutyi" a rendszerváltás óta és előtte sosem volt, lett, lesz? Tévedtem! Mert bizonyára elmútnyócév, szoci, Bajnai, Mesterházy mutyi az volt, lesz és van? A felmerült aggályokat eloszlatják és megvédenek bennünket pld a következők a saját érdekük miatt is! Kövér László, Lázár János, Kósa Lajos, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Selmeczi Gabriella, Giró-Szász András, fiatal titán Dr. Kocsis Máté a Fidesz kommunikációs igazgatója, stb. De feledékeny vagyok, mert a dicsőséges győzelmi listáról elfelejtettem a megújult széljáráshoz alkalmazkodó volt MSZMP-KISZ- Fideszeseinket és a maguk érdekében ezeréves keresztényi KDNP-seket! Mellesleg meg kell egy vagy több foci csapat, stadion a megújult, átalakult, Nemzeti egységesen széthúzó saját maga érdekeit védő Magyar szurkolótábornak! Hankó Zoltán Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökének az állását is a 2014-es választási év fenyegeti? Ugye nem azt kell megint figyelni, amit mondanak, hanem azt, ami lesz és tesznek?”
 • 4. Ballas 2013. augusztus 10. 08:18
  „Nem fenyeget mutyi? Trianon óta, Horthy kivételével csak mutyi van, hol erősebb, hol gyengébb, de az utóbbi 20 évben igen csak felpörgették a mutyizást... :(”
 • 3. Admin07 2013. augusztus 10. 08:07
  „Nem fenyeget mutyi? A rendszerváltás óta Magyarországon csak is mutyi van. Az állami vagyon mutyizásából születtek a magyar milliárdosok, életünk felett uralkodó családok. Az állami pénzek célzott irányításából megteremtődött az új úr/szolga viszony., kialakult a kasztrendszer. És ennek még nincs vége! A gazdagabb egyre gazdagodik, a szegények egyre jobban elszegényednek.”
 • 2. Bcsabi75 2013. augusztus 10. 07:00
  „Így kezdődik a cikk:

  "Hankó: nem fenyeget ˝patikamutyi˝
  Az állam patikákra vonatkozó elővásárlási jogával kapcsolatos aggályok jelentős része bizalmatlanságból, információhiányból fakad - véli a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke."

  Ezek szerint Hankó (is) úgy véli mégiscsak volt trafikmutyi? Saját magukat is elárulják!

  Nézvén a Fidesz ilyen jellegű tevékenységét, teljesen benne van a képben, hogy Fideszhez közeli gyógyszerészek a következő Orbán kegyeltek...”
 • 1. Emberségetavilágnak 2013. augusztus 10. 06:53
  „Mutyi a mindenkori hatalom gyermeke. Nemzeti Mutyi.
  Volt, van és lesz is, akárcsak Lenin, az örök.
  Olyan, mint a fafaragvány:
  Lehet virágkaró, Jézus szobor, fakanál, teknő, vagy cicomás gerenda ott fönt ni, bármi, a lényeg a FA.
  Mondhatják, magyarázhatják, utasíthatják, elrendelhetik, hogy ami az az nem az, az attól még az.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Halmos Béla népzenekutatót

Pályatársai, családtagjai, barátai és tisztelői sokasága kísérte utolsó útjára pénteken a budapesti… Tovább olvasom