Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Harcsaparti Tokajban

Harmadik alkalommal rendezik meg Tokajban a Harcsapartit, szombaton a bográcsokban 300 kilogramm harcsából főzik a tokaji halászlét.
A Harcsapartin tizenöt szakács tizenötféle módon főzi a halászlét, amihez tizenöt különböző tokaji bort kínálnak az ínyenceknek - tudatták a szervezők.

A programra más érdekességgel is készülnek: a Bodrogon és a Tiszán a horgászok mérhetik össze tudásukat és szerencséjüket, míg a rendezvény helyszínén a tokaji Rákóczi pince és udvarház teraszán kapros-túrós süteménykészítő versenyt rendeznek.

A korábbi harcsapartikra is több százan voltak kíváncsiak, a szervezők bíznak benne, hogy a hűvös októberi szombatot újra Tokajban töltik a gasztronómia szerelmesei.

A hazánkban őshonos halfajnak már a mérete is meggyőző, az eddigi legnagyobb itthon kifogott példány mérete meghaladta a két métert, súlya pedig több mint száz kiló volt.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. október 22. 05:15
    „Nagy luxus harcsából halászlét főzni. Az élő harcsa kilója 1700,- a filéé 4000,- Ft. Nyugdíjas társaim, jó étvágyat a csirke far-hát pörkölthöz! Rövidesen azon külön adó lesz, mert sok benne a koleszterin!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: 2012-es költségvetésnél a stabilitás a legfontosabb cél

Tovább olvasom