Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Harmadával nőhet a szemétszállítás díja Dunaújvárosban

Akár 35 százalékkal is emelkedhet jövőre a szemétszállítás díja Dunaújvárosban. Önálló hulladéklerakót épít a város komposztálóval, és ennek költségeit is beépítette a díjemelésre tett javaslatába a szolgáltató.
Az emelésről csütörtökön tárgyalt a képviselő-testület. Részletes tanulmány elkészítését kérték a képviselők, ennek ismeretében döntenek januárban. A magasabb díj februárban lépne életbe. Egy 110-120 literes tartály ürítése 300-ról 404 forintra emelkedne áfa nélkül.

A részletes tanulmánytól azt várják a képviselők, hogy kiderüljön: az egymilliárd forintos beruházás öt éves megtérülése után lehet-e a költségeket csökkenteni. Kérdés még, hogy más településről is érkezik-e az új hulladéklerakóba szemét, és ha igen, akkor az mennyivel járul hozzá a működtetés költségeihez.

A dunaújvárosi önkormányzat a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Társulás tagjaként hiába várt arra, hogy megépüljön Várpalotán a szemétégető. A dunaújvárosi szeméttelep elavult, és már megtelt. A kicsi, környékbeli lerakók nem tudják fogadni Dunaújváros szemetét, emellett a jövő év második felében a jogszabály szerint azonban csak az európai uniós szabályoknak megfelelő lerakóban helyezhető el a települési kommunális hulladék - mondta a Független Hírügynökségnek Fábos Zsolt, az önkormányzat szóvivője.

Várpalotán épült volna fel a hat megye, több mint 170 település által létrehozott Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Társulás szemétégetője. A környékbeli önkormányzatok és civil szerveztek tiltakozása után a nyáron az Országos Környezetvédelmi Felügyelőség jóváhagyta a regionális felügyelőség egységes környezethasználati engedély-kérelmét elutasító határozatát. Új helyszínnek Oroszlányt szemelték ki - még csak a tárgyalások kezdődtek meg, de már ott is tiltakoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belső vizsgálatot kezdene Erzsébetváros önkormányzata

Belső vizsgálatot kezdeményez a VII. kerületi önkormányzat az ottani ingatlanok elidegenítésének… Tovább olvasom