Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Hárman maradtak

Motorsport

A 81. Maxxis hatnapos nemzetközi enduro-világbajnokságon, mint arról már beszámoltunk, kiesett a győri Varga Ákos. A folyamatos esőzésektől a pályák szinte járhatatlanok lettek, így nem várt könnyű feladat a mezőnyre a negyedik napon sem.


A negyedik mért szakasz után Boros Tamás kénytelen is volt befejezni a versenyt csuklósérülése

miatt.
„ Szinte lehetetlen volt motorozni a pályán, olyan mély nyomok és vágányok alakultak ki a laza fekete földben, hogy a kormányig értek, magam sem tudom, hogyan tudtunk ezeken végigmenni. Sajnos egy gödörnél lesérült a már régebben műtött csuklóm, emiatt be kellett fejeznem a versenyt” – mondta Boros.
Ez a sérülés nagy gondot jelent a csapatnak. A világbajnokságon ugyanis a hat válogatott tag eredményei közül az öt legjobb idejét mérik. Varga Ákos sérülése és kiesése miatt mindegyik versenyben maradt versenyzőnk eredménye beleszámít a csapat teljesítményébe, 4 ember esetén azonban 1 versenyző teljes hibaszámot „tesz hozzá” a csapat eredményéhez. Ezzel valószínűvé vált, hogy a magyar csapat 18. helyét nem tudja megtartani.
A baj nem jár egyedül, délután a válogatottban eddig legjobban teljesítő Kátai Péter érkezett nagy fájdalmakkal a depóba, ahol kiderült, eltörött a kislábujja, illetve megrándult a kisujja is. P azt mondja, megpróbálja folytatni a versenyt. Kovács Norbert ugyanakkor nem érkezett be a célba, kiállásával háromfősre apadt a magyar válogatott, ez a nap végi eredményen is meglátszott: 21. helyen végzett a még versenyben lévő Banga–Dési–Kátai trió.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom