Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Harminc év után új értelmező kéziszótár

A Magyar értelmező kéziszótár a magyar nyelv egyetlen és egyedülálló értelmező szótára, tanulmányok végzéséhez, kutatáshoz elengedhetetlen kézikönyv.
A Magyar értelmező kéziszótár több mint 30 évig változatlan kiadásban jelent meg, míg most csaknem tízéves szerkesztői munka után megújult, a kor követelményeinek megfelelő szókinccsel áll a felhasználók rendelkezésére. A kéziszótár a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete és az Akadémiai Kiadó együttműködésében készült.

Az új kiadás majdnem 5000 új címszót tartalmaz és új jelentésekkel is bővült számos címszó. A kéziszótárban összesen 75.000 címszó található.
A Magyar értelmező kéziszótár az első olyan szótár Magyarországon, amely a Magyar Nemzeti Szövegtár adatai alapján eligazítást ad az olvasónak, hogy címszavai milyen gyakran fordulnak elő a magyar nyelvben. A szótár további újdonságai közé tartozik, hogy új a szókategorizálási és a minősítési rendszere, illetve az etimológiai adatok is a modern kutatások alapján frissültek. A szótári szavak helyesírása megfelel az új magyar helyesírási szabályoknak. A szókészlet tartalmazza a határon túli magyarság által használt szavakat is, területi megjelöléssel ellátva.
A Magyar értelmező kéziszótár nyomtatott formában és CD-ROM-on is megjelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változás a Sulinet Expressz programban

Március 8-tól bekerül a Sulinet Expressz programban adókedvezménnyel… Tovább olvasom