Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Harmincegy beteg fát vágtak ki a Deák téren

Harmincegy beteg fát vágtak ki tegnap a Deák tér felújítása során. A kivitelező közölte, csak az előre megjelölt fáknak pecsételődött meg a sorsa, azoknak, amelyeket az egyetem szakemberei jelöltek ki.
A Deák tér felújítása a meghatározott ütemterv szerint zajlik, tegnap a beteg fákat vágták ki.
– Az egyetem szakemberei ultrahangos korhadásvizsgáló segítségével jelölték ki a kivágásra érett fákat, celtiszt, fenyőt, jegenyenyárt, vadgesztenyét és kislevelű hársat – közölte Tóth József, a fakitermelő cég tulajdonosa. – A megbízást a hét elején kaptuk a tér felújítását végző generálkivitelezőtől. A fák apróbb gallyai komposztálóba kerülnek, míg a törzseket feldarabolva tűzifaként ingyen adjuk oda az érte jövőknek. A tér GYSEV-palota előtti jegenyefáin – magasságuk egynegyedét, egyharmadát érintően – úgynevezett egészségmegőrző csonkolást fogunk elvégezni.
– Semmilyen értesítést nem kaptunk a fakivágásról – mondta a Deák tér egyik lakója, Szabó Attila, a nagycenki iskola igazgatója. – Siralmasnak tartom a fairtást, mert laikusként úgy tűnik, a fák között egészséges egyedek is voltak. Nemcsak a fákat, a madarak fészkelőhelyeit is sajnálom, annál is inkább, mert ezen a héten ünnepeljük a fák és a madarak világnapját...
A Deák tér lakói az esti órákban gyertyát gyújtottak a tér kivágott fáinál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusz és autó ütközött a Lövér körúton

Autóbusz és egy Peugeot Partner autó ütközött tegnap a Lövér körút és a Vas Gereben utca… Tovább olvasom