Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Harmincöt év a hivatal szolgálatában

Miniszteri dicséretet kapott Bognár Józsefné, a csornai földhivatal földmérője. A köztisztviselő harmincöt éve dolgozik munkahelyén. Úgy érzi, az elmúlt három és fél évtized munkáját díjazták most.
Miniszteri dicséretben részesült nemzeti ünnepünk alkalmából Bognár Józsefné, a csornai földhivatal földmérési ügyintézője. A földmérő 35 éve dolgozik a csornai hivatalban, ez idő alatt sok változást ért meg a szervezetben.
– Annak idején nem sok választása volt a lányoknak a továbbtanulást illetően. Szombathelyen akkoriban indult a földmérőképzés és én úgy éreztem, lenne kedvem ehhez a szakmához. A családban nem volt idegen ez a pálya, mivel édesapám a telekkönyvnél dolgozott, ami gyakorlatilag a földhivatalok elődje volt – emlékezett Bognár Józsefné. – Érettségi után azonnal Csornán kezdtem dolgozni, emellett tettem le a technikusi vizsgát. A térképtárba kerültem és bizony sírva mentem haza az első nap után. Elméleti felkészültségem, általános ismereteim ugyanis voltak, de a gyakorlat teljesen más.
Bognár Józsefné folyamatosan képezte magát. Letette a földügyi szakvizsgát, teljesítette a közigazgatási alapvizsgát. 1996-ban ingatlanrendező földmérői minősítést kapott, 2002-ben az „Európai Unió intézményrendszere és mqködése” címq továbbképzésen vett részt. A földhivatal valamennyi jelentős munkájában részt vett.
– Kezdetben inkább a kisajátításokkal foglalkoztunk, aztán sok munkát adtak a házhelyosztások. Számos belterület-módosításban vettünk részt kollégáimmal. Az irodai feldolgozásokat, tervezéseket mind én végeztem. Aztán a rendszerváltás után jött a kárpótlás, a rész-

aránykiadás, legutóbb pedig az osztatlan birtokok rendezése. Kollégáim a terepi munkát végezték, én pedig az irodai hátteret biztosítottam. Sokszor túlóráztunk, a hétvégéken is dolgoztunk, hogy a szoros határidőket teljesíteni tudjuk.
A kitüntetett földmérő szívesen emlékszik vissza az elmúlt évtizedekre és nem bánta meg, hogy ezt a pályát választotta.
– Minden egyes új feladatot kihívásként éltem meg, és kerestem a megoldásokat. Annak idején még léptékkel, számológéppel dolgoztunk, ma már a számítógép végzi el a bonyolult számításokat. Az elmúlt évtizedekben nagyszerq kollégákat ismertem meg, nagyon jó főnökeim voltak. Szívesen emlékszem az első megyei vezetőmre, Vajkai Istvánra, osztályvezetőnkre, Zotter Tiborra és persze Császár Bélára, aki Csornán volt főnököm és akinek neve fogalom a szakmában, tőle sokat tanulhattunk. Sajnos a régi nagy generációból sokan már nincsenek közöttünk.
Bognár Józsefné a mostani kitüntetést nagy megtiszteltetésnek, erkölcsi elismerésnek tekinti. „Úgy érzem, ezzel értékelték az eltelt 35 év munkáját, igyekezetét” – jegyezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz hónapot kapott egy tűzoltó fejberúgásáért

Első fokon 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2004… Tovább olvasom