Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Három embercsempészt fogtak el

Lakossági bejelentés alapján a soproni határőrök kilenc külföldi állampolgárt fogtak el tegnap hajnalban Lövőn, illetve Sopronban. A sofőröket embercsempészettel, míg három személyt közokirat-hamisítással gyanúsítanak.
Egy lövői pizzéria parkolójába tegnap hajnali négy órakor egy ukrán és egy moldovai rendszámú személyautó állt be, a sofőrök három-három személyt szállítottak. Ezt követően nem sokkal a helyszínre érkezett egy osztrák autó, amelybe három nő ült át. Az osztrák autó elindult a soproni Bécsi úti határátkelő felé. A parkolóban maradtak dolga az volt, hogy megvárják, amíg az osztrák visszatér Lövőre, s ő már vitte volna ki a következő fuvart Ausztriába.
A történtekről lakossági bejelentés alapján szerzett tudomást a határőrség. Így az osztrák autót már Sopronban igazoltatták. Ennek során kiderült, az ukránok hamis útlevelekkel rendelkeztek. Információink szerint egyikőjük a sofőr feleségének okmányát adta át a határőröknek.
– A Lövőn várakozó öt személyt reggel hat órakor fogták el a Soproni Bűnügyi és Felderítő Szolgálat munkatársai – mondta el a Kisalföldnek Gonda Katalin főhadnagy, a Győri Határőr Igazgatóság sajtóügyeletese. – Időközben kiderült, a moldovai jármű vezetője izraeli iratokkal rendelkezett. A sofőrök ellen embercsempészet, míg a Sopronban elfogott három nő ellen közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával indult eljárás. A Lövőn várakozó három ukrán nőt tanúként hallgatták ki. A körülmények egyértelműen igazolták, nem egyéni, hanem előre megszervezett és eltervezett akcióról volt szó.
Az azonnal megindított nyomozásnak többek között arra is választ kell adnia, hogy az előállítottak kapcsolódnak-e más bűnszövetkezethez, s arra is, hogy korábban hány embert vittek át a határon ezzel a módszerrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ma pápán az újpest

labdarúgás

A 25. forduló mérkőzéseit rendezik mától vasárnapig a labdarúgó Borsodi… Tovább olvasom