Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Három és fél év fogház emberölésért

Szokatlanul enyhe büntetést, három és fél év fogházat szabott ki kedden a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen egy emberölésért. A büntetést és a legenyhébb szabadságvesztési fokozat kiszabását az magyarázza, hogy a vádlott maga is inkább áldozat az ügyben.
A bűncselekmény idején 38 éves, 2 gyermekes fiatalasszony 2004. augusztus 16-án egy Pest megyei faluban konyhakésével megszúrta az őt rendszeresen zaklató szállásadóját, aki belehalt sérülésébe. Az italozó életmódot folytató idősebb férfi állandóan zaklatta, trágár szavakkal szidalmazta a nőt, aki elkeseredésében magához vette konyhakését, hogy "megleckéztesse" a háziurat. Az első fokon ítélkező Pest Megyei Bíróság megállapította, hogy súlyosító körülmények nincsenek, viszont sok enyhítő körülmény szól a fiatalasszony javára, egyebek mellett a büntetlen előélet, a beismerő vallomás, a megbánás, és figyelembe vette a bíróság a vádlott személyiségzavarát. Ezekre tekintettel született meg első fokon a három év hat hónapi börtönt kimondó ítélet.

A védelem szerint az eset nem is emberölés volt, hanem halált okozó testi sértés, az ügyészség viszont súlyosabb büntetést szorgalmazott fellebbezésében. Tóth Éva bírónő büntetőtanácsa a körülményekre figyelemmel helyben hagyta az első fokú ítéletben kiszabott 3 év 6 hónapot, de a végrehajtásnál a legkedvezőbb fokozatra, a fogházra enyhítette.

Olvasóink írták

 • 8. katcsi 2008. december 10. 19:03
  „háááááát ja
  e van
  bár ha elmondanám , miket művel, nincs aza esküdtszék/ha külföldön lennénk/
  aki elitélne
  de nem ott vagyunk
  :)”
 • 7. CsImre 2008. december 10. 00:22
  „Még jó, hogy az igazságszolgáltatásban nem laikusok dolgoznak...

  Egy nő egyébként gyakran sokkal kegyetlenebb, mint egy férfi. (ritkább maga az elkövetés, de előfordul) Rengeteg késszúrás hisztérikus állapotban, stb. csúnya esetek léteznek.”
 • 6. klj_54 2008. december 09. 23:42
  „Fura ez az ügy!
  Ki a fene kötelezte, hogy ott lakjon?
  Nem érdekel ez az általam elfogadhatatlan "mentőkörülmény"!
  Ez már a jog halála:(”
 • 5. Mignon 2008. december 09. 21:40
  „Kössz "katcsi"!

  Tehat meg azt sem erdemli meg anyosom.....”
 • 4. katcsi 2008. december 09. 21:17
  „mignnom
  nem számit enyhitö körülménynek
  ebbe ne reménykedj
  utánajártam.........”
 • 3. JungHeinrich 2008. december 09. 20:46
  „...a kriminalisztikában a nők által elkövetett gyilkosságok egészen más kategóriába tartoznak,mint férfitársaik által elkövetettek.Ennek főleg pszichológiai okai vannak, de a te szinteden kedves romerokolompar ; a nők cérnával másképp bírják és másfajta okokból szakad az a cérna, ezenkívül a nők körében nagyon kevés az előre eltervezett gyilkosság.Az esetek 80%ában a végső elkeseredés és hirtelen felindulás vezet a tetthez. Egy férfi már sokkal hamarabb sokkal kegyetlenebben végzi a "dolgát"....”
 • 2. Mignon 2008. december 09. 19:41
  „Egy anyosgyilkossagert mennyit kap ma valaki??ß

  (Csak ugy veletlenül eszembe jutott.)”
 • 1. KolompárRómeó 2008. december 09. 19:27
  „Gratulálok ennek a (nem igazság-, hanem) jogszolgáltatásnak. Egy ugyanilyen ügyészség nemrég engedett ki egy aljas gyilkost háziőrizetbe, aki sokadmagával állatinak sem nevezhető módon gyilkolt meg egy ártatlan embert. Csak így tovább, qrv@ország.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül Magyarország internetes gyermekvédelmi programja

Várhatóan 2009 májusára készül el Magyarország Internetes Gyermekvédelmi Startégiája. Ennek célja,… Tovább olvasom