Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Három év alatt megduplázódik a netezők száma

Az Axelero internet előrejelzése szerint a jelenlegi 1,38 millióról 2005-re mintegy 2,2 millióra nőhet az internetezők száma, ám a bővülés nagyobb is lehet, ha a kormányzat az eddigieknél jobban támogatja a web felhasználást.
Az Axelero hasonló növekedést vár az otthoni számítógépek elterjedését illetõen is. Napjainkban a háztartások 20 százalékában, azaz 767 ezer otthonban van számítógép. Drajkó László Axelero-vezérigazgató elmondta, hogy a piaci elõrejelzések szerint az év végén 350-400 ezer internet-elõfizetõ lesz. Az Axelero piaci részesedése 44 százalék, s szeptember végén 145 ezer elõfizetõje volt a társaságnak. Aktív internetezõnek azt tekintik a piacon, aki megkérdezésekor azt közli, hogy az elmúlt 30 napban csatlakozott a webhez.
Drajkó László elmondta, hogy elõrejelzésük szerint a széles sávú internet-elérés egyre jobban elterjed Magyarországon. A piaci adatok szerint, a kábeltelevízión keresztüli szélessávú elérést is ide számítva, mintegy 16 ezren érik el így a világhálót. A vezérigazgató szerint az év végén már 60-70 ezer szélessávú felhasználó lesz. A vezérigazgató úgy vélte, hogy a várható kormányzati adókedvézmények nélkül 2003-ban mintegy 23-25 százalékkal nõ az internet-piac.
Drajkó László a PC-ellátottság növelésére hivatott kormányzati kedvezmény hatását nem kívánta megbecsülni, csupán annyit közölt, hogy számításaik szerint éves szinten 30-40 ezer forint nettó dolgozói jövedelemért cserébe már képesek lesznek a munkáltatók PC-t adni alkalmazottaiknak. Hozzátette: ehhez hasonló összegbe kerül az is, hogy egy dolgozónak korlátlan, széles sávú internet-elérést tegyen lehetõvé a munkaadó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri vizit a győri Philipsnél

Kiss Péter munkaügyi miniszter pénteken a Philips győri gyárába látogatott. A vendégnek… Tovább olvasom