Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Három férfié a szíve

Bekopogtattunk Jaksity Katához, aki egy ideje eltűnt a képernyőről. Hiányzása azonban igazolt.

Jaksity Kata egy ideje eltűnt a képernyőről, hiányzása azonban igazolt. A televíziós- és rádiós műsorvezető nyolc hónapja ugyanis életet adott második kisfiának, Bendének. A műsorvezetőhőz sok olvasónk kérésére „kopogtattunk" be.

Gyögyörű, okos, kedves, és végtelenül barátságos. Olyan sokoldalú, diplomákat szerzett, több nyelven beszélő, színes egyéniség ő, aki saját példájával alaposan megingatta a modellekről alkotott negatív sztereotípiákat. Miután leköszönt a kifutókról, televíziózni kezdett, több műsorban is bizonyította rátermettségét. Egyelőre ugyan kisebbik fia miatt kevesebbet dolgozik, de ígéri: ha kedvére való feladattal keresik meg, visszatér a képernyőre is. Persze addig sem unatkozik: a gyereknevelés mellett modelliskoláját irányítja és heti egy alkalommal a Klub Rádióban is hallható.

 - Több mint négy évvel ezelőtt adtál interjút a Kisalföldnek, Ábel akkor kezdte az óvodát, azóta sokminden történt, a legfontosabb az, hogy megérkezett a családba a kisöccse, Bende.

-  Igen, aki már nem is olyan kicsi, hiszen nyolc hónapos. Tartottunk tőle, hogy Ábel, hogy fogadja majd, de szerencsére az egészséges testvérféltékenységet leszámítva nincs semmi gond, imádja az öccsét. Amíg én a picivel vagyok, addig az édesapja foglalkozik az elsős nagyfiúval. Persze én is tudatosan figyelek rá, hogy ne érezze azt, hogy kevesebb jut belőlem neki.

- Nem egy szokványos név a Bende.

- Az az igazság, hogy a terhességem alatt végig meg voltam arról győződve, hogy kislányt hordok a szívem alatt. A biztonság kedvéért azonban kellett egy fiúnevet is választani. Nekem azonban csak egy fiúnév tetszett, az Ábel, azt meg ugye a nagy születésekor már kilőttük. Aztán felmentem az internetre, és elkezdtem keresgélni, ott sikerült rábukkannom a Bendére, ami rögtön megtetszett. Annyira illik rá, hogy ma már el sem tudnánk képzelni, hogy másként hívják.

- A képernyőn most nem vagy látható, de rádiózol és a modelliskoládat vezeted. Hogy sikerül összeegyeztetni a feladataidat a családanyai teendőkkel? Van bébiszittered?

-  Ábelnál elkövettem azt a hibát, hogy túl hamar mentem vissza dolgozni, és rengeteget vállaltam. Bendénél a korábbi tapasztalataimból okulva már jobban figyelek erre. Hetente egyszer rádiózom, a Klub Rádióban van egy Női vonal című műsor, amit én vezetek és szerkesztek is. Ezenkívül a modelliskolámat irányítom, de ott én osztom be az időmet, a feladatokat, sok mindent el tudok intézni itthonról. Nincs bébiszitterem, az anyukám szokott vigyázni a gyerekekre. Képernyőn legutóbb a Kék fény adásaiban láthattak a nézők, azóta átalakult a műsor. Több csatornától is megkerestek ugyan, de nemet mondtam, mert még nagyon kicsi Bende. Most van egy új terv, ami ha jól megy, ősszel realizálódik, de erről babonából nem akarok többet mondani. Szeretem a hírműsorokat, de szívesen kipróbálnám magam beszélgetős talk-showokban, kulturális műsorokban is.  A rádióműsorba három hónap után visszamentem, ez nem túl megterhelő, hiszen heti egy alkalommal van. Az ember nem teheti meg, hogy túl sokáig távol marad, mert akkor teljesen kikopik a neve, és aztán újra a nulláról kezdheti. 

- A kismamák többségénél gyakran lelkiismeret furdalást okoz, ha idő előtt mennek vissza dolgozni, ugyanakkor sok fiatal anyuka küzd szülés utáni depresszióval.

-  Több konferenciára is felkértek előadónak, melyeken pont  erről a témáról fogok beszélni. Igen, valóban  meg kell tudni találni a megfelelő arányt. Bende születése előtt tudatosan kevesebbet vállaltam, persze én szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a modelliskolában a saját főnököm vagyok. A Női vonal című rádióműsoromban olyan témák kerülnek terítékre, mint a női lélek, a pszichológia, a lelki problémák, a gyereknevelés, a szépség, s mindaz, ami ezekhez kapcsolódik.    

- A gyereknevelés mellett a háziasszonyi teendőkre, például a főzésre mennyire jut időd?

- Rendszeresen főzők, és szeretek is, sőt hetente legalább egyszer sütök is valamit. Igazán hálás a közönségem, mindent megesznek. Nagy kedvencek a tésztafélék és a pizza, ez utóbbit házilag is készítek, és nagy sikere van. 

-  A modellvilág rengeteg fiatal számára vonzó. Az iskoládban megmondjátok-e a jelölteknek őszintén, ha nem elég ígéretesek?

- Igen. Hosszú ideig voltam magam is ebben a szakmában, úgyhogy tudom, hogy mit keresnek az ügynökségek. Persze meggátolni senkit nem lehet abban, hogy tovább próbálkozzon, de szeretném a fiatalokat megóvni a nagyobb kudarcoktól. Érdekes egyébként, hogy volt több olyan jelölt is, akiknek nagyon szép az arcuk, az alakjuk is tökéletes, de hiába erőlködtünk velük, fel kellett adnunk, mert egyszerűen hiányzott belőlük az a plusz, ami keresetté tesz egy modellt. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, többen közülük már Londonban, New-Yorkban, a távol-keleti országokban is dolgoztak, s olyannyira meg voltak velük elégedve, hogy visszavárják őket.   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharlámpa

Tovább olvasom