Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Három hamis diplomával tanított egy férfi Pécsett

Három hamis diplomával tanított egy férfi egy pécsi szakközépiskolában. A rendőrség szakvéleményei alapján a bizonyítványok mind hamisak. Vádemelési javaslattal továbbították az ügyet az ügyészségnek.
Az 53 éves férfinek nemzetközi marketing, valamint történelem- és testneveléstanári diplomája volt, mind hamis. Pécsett tanított az egyik szakközépiskolában vendéglátói ismereteket, már egy éve. Oktatási módszere azonban több szülőnek sem tetszett, ezért a tanár fegyelmi eljárást kért maga ellen. A vizsgálat alatt az iskola igazgatója átnézte a férfi diplomamásolatait is, és gyanút fogott. Felhívta a felsőoktatási intézményeket, ahol azt mondták, a férfi nem volt tanítványuk. Az igazgató ezután értesítette a rendőrséget.

A férfinél házkutatást tartottak és lefoglalták a hamis bizonyítványokat. A szakvélemény alapján kétséget kizáróan lehet bizonyítani, hogy mind a három hamis - tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Bojtor Bernadett, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője.

A férfi egyelőre nem tett vallomást. A rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügyet az ügyészségnek.

Olvasóink írták

 • 12. pille 2009. május 24. 11:59
  „Példa STADLER!-államilag támogatva! Akkor mirőlis beszélünk?!
  Szegeden nagyon sok "teraupata, szellemgyógyász, homeopátiával foglakozó, asztrológos, stb diploma nélkül keres adózatlan pénzeket. A névjegykérgyájukon rengeteg érdekes dolog szerepel.Begyűjtött az ismerősöm egy párat.”
 • 11. Hm 2009. május 24. 09:37
  „"10" grat a leányodnak:):)
  Sajnos én amit tapasztaltam, hogy a levelezős papírokat tanulás nélkül meglehet szerezni, mivel fizet és általában mellette dolgozik (nincs ideje tanulni) így a tanárok jobban engedik a puskázást illetve eleve engedékenyebbek, jóval alacsonyabb a követelmény szint!!!
  Persze ez azt eredményezi, hogy a diákok mint minden normális ember a könnyebb utat választják tisztelet a kivételnek, bár meglesz a diplomájuk, de nem tudnak semmit az oktatásunk nevetséges kb annyit ér mint aki vette a papírt, mert annyit tud csak kivárta azt a 3-4 évet!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. joy 2009. május 23. 18:30
  „Oxford?
  Aki bekerül, az vagy szuper agyú ösztöndíjas, vagy fizet. Azaz, rá van kényszerítve a rendes tanulásra.
  Mint EUrópa minden normális egyetemén, a legtöbben fizetnek azért, hogy tanulhassanak!
  Nézzen utána a morgolódó, mekkora a lemorzsolódás a fizetős, és az államilag finanszírozottak között, és meglátja az arány a legnagyobb hírű EUrópai egyetemekével azonos!
  Egy olyan szisztémában, ahol az az elv, hogy aki akar az bekerülhessen, érthető, hogy azu egyetemexórják kifelé a selejtet, hogy a diplomájuk értéke, becsülete megmaradjon.
  Leányom phd-s ösztöndíjjal a genti egyetemre került 1 évre, és 2 hónap múlva megkapta ottani professzorától egy team vezetését annak ellenére, hogy voltak bennfentesek, és régebbiek is. Csupán bizonyított tudása alaján, amit az SzTE TTK-ján szerzett.
  /Nemrég szerezte meg 3. diplomáját, de nem a Cserepes soron vettük neki. :o)”
 • 9. comet 2009. május 23. 15:36
  „meg az sem mindegy, hogy a felső oktatás nálunk jórészt a ´szivatásról´ szól.
  Az oxfordi egyetemen a lemorzsolódás 1% százalék körüli, de arra felé más egyetemeken is 7-8% körül szór.
  Ha az egyetem jól szelektál és jól oktat akkor nem is igen lehet másképp.
  Asszony pajti most jár mester kurzusra az egyik egyetemre, a csapat negyedét már kiszórták, pedig hát mind tanárok, és jópár éve tanítanak. A leadott anyag jó része enyi idő alatt eleve megtanulhatatlan és munkájuk során használhatatlan lesz, a gyakorlaton szinte emberszámba sem vették őket ´kollégáik´ úgy hogy sokan inkább bedopták a törölközőt.A jelenség amúgy meglehetősen általános.
  A finn tanár képző egyetem is arról híres, hogy nehéz bekerülni, aki viszont bekerült annak ´nehéz´ kikerülni, a jó szelekció és oktatás miatt. Nálunk még sok oktató és dékán a nagy arányú bukás és használhatatlan tananyag áradat általi misztifikálásban látja egyeteme erejét, holott ez valójában a gyengéje.”
 • 8. persona 2009. május 23. 14:13
  „Ismered a mondást, aki ért hozzá az csinálja, aki nem ért hozzá az tanítja..:D”
 • 7. Nostradamus 2009. május 23. 14:06
  „És épp tanítani szottyant kedve az áldiplomákkal? Hát....:)”
 • 6. persona 2009. május 23. 13:48
  „és még hány ilyen lehet? 120 ezerért bárki vehet diplomát..”
 • 5. bo 2009. május 23. 07:56
  „Jól seggbe rúgta saját magát.:-)”
 • 4. klj_54 2009. május 23. 07:42
  „Számomra csak a diploma devalválódásáról szól az eset.
  A foxi-maxit sajnos eltörölték, ennek ellenére én amikor itthon kerestem még melót, vidáman mutattam :-) Utolsó nagy cégemhez pont emiatt kerültem be!
  Tehát bizony középszinten még összetartanak a volt szocialista gondolkodású emberek!
  Hisz nem az eszme volt a hubás hanem mi akik elloptuk a tartalmát.”
 • 3. katcsi 2009. május 23. 07:24
  „emlékeztek?: van egy jo film, Kapj el ha tudsz!!az a film nagyon jo, már többször láttam
  kedvenc szinészeim játszanak benne!!
  lehet repülöt is vezetett”
 • 2. comet 2009. május 22. 23:13
  „na és. Stadler börtönviselt juhászként oktatatott mind a pécsi közgázon, mind az Eltén.Tőle diplomát sem kértek, elég volt helyette a priusza.”
 • 1. maradando 2009. május 22. 22:12
  „A házkutatás során előkerült a Marxista-Leninista esti egyetemi diploma .Enyhitő körűlményként veszik figyelembe ,de a testnevelés tanitásából felmentik.Az ügyészség tovább vizsgálódik! Ha a Lomonoszovon végzett ejthető a vád.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleges az MSZP budapesti listája

Az MSZP budapesti küldöttgyűlése pénteki ülésén hivatalosan is véglegesítette a párt 2010-es… Tovább olvasom