Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Három hét alatt döntenek az uniós pályzatokról

Több mint ezer darab pályázat érkezett már be az elmúlt bő másfél hónapban a március elsejétől kiírt gazdaságfejlesztési és munkahelyi képzési EU-s pályázatokra, és az egyszerűsített pályázati eljárásoknak köszönhetően máig mintegy 200 támogatói döntés született.
Miközben tavaly ugyanezen kategóriában jellemzően a pályázat beadása után mintegy három hónappal születtek meg az első döntések, most ezt az időt három hétre sikerült leszorítani - a feldolgozás, döntés és értesítés azóta pedig folyamatos. A pályázati számokból az látszik, hogy a vállalkozások elszántak a fejlesztésekre, hajlandóak és képesek vállalni az ezzel kapcsolatos elvárásokat, és jelentős számban élnek az egyszerűsített, normatív pályázati rendszer adta előnyökkel.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség meghosszabbítja a vállalkozásfejlesztési pályázatok beadási időszakát. A határidő módosítása mellett az eddigi tapasztalatok alapján életbe lép néhány, a piaci igényeket jobban kiszolgáló változás is. Növekszik az elnyerhető támogatás összege, a gazdasági környezethez rugalmasabban igazodnak a pályázókkal szemben támasztott követelmények - áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiadott közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városfejlesztés

Sopron Munkatársunktól Tovább olvasom