Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 28°C Még több cikk.

Három királyok gyerekeknek

A gyerekekkel együtt elkészíthetők ezek a vidám háromkirályok, hőre keményedő gyurmából.

Hozzávalók: hőre keményedő (kiégethető) gyurma kék, zöld, szürke, testszínű és sárga színben, hurkapálca, piros fa szívek, fekete alkoholos filc, pillanatragasztó

Elkészítés: A testszínű gyurmából formázzunk három golyót - ez lesz a királyok feje. A sárga gyurmát nyújtsuk ki - például egy kis üvegpohár segítségével -, majd kis, sima pengéjű késsel vágjunk ki három korona formát belőle, a fejek nagyságának megfelelően. A koronákat hajlítsuk a gyurmafejek tetejére és egy kicsit nyomkodjuk rá őket. Három apró, a királyok leendő ruhájával harmonizáló gyurmagolyót helyezzünk a korona csúcsaira.   

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Formázzuk meg a királyok testét, különböző színű gyurmából. Természetesen a képtől eltérő színeket is használhatunk, például pirosat. Illesszük össze a fejeket és a testeket. Két kis gyurmagolyóból formázzuk meg a kezeket és illesszük a testre. A hurkapálcákból vágjunk vagy törjünk le azonos hosszúságú darabokat és mindegyik végére ragasszunk pillanatragasztóval egy-egy fa szívet. A hurkapálcát szúrjuk át a kezeket formáló folyók között, majd húzzuk ki - így ott marad a megfelelő méretű lyuk, amelyben később beletűzhetjük a "vándorbotot".

A gyurma használati utasításának megfelelően sütőben égessük ki a gyurmát és hagyjuk kihűlni. Előfordulhat, hogy az egyes darabok elválnak egymástól, ezeket egy-egy csepp pillanatragasztóval rögzítsük.

Végül a fejekre alkoholos filccel rajzoljuk meg az arcokat és tűzzük, majd ragasszuk a helyére a szíves botokat.           

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyezren eva-körben

Megközelítően négyezren vannak a megyében, akik az eva adókörhöz tartoznak, közülük 2660 egyéni vállalkozó. Az eva-körösök novemberig 2,6 milliárd forinttal járultak hozzá a költségvetés bevételeihez, országosan az eva-befizetés 65 milliárd forint volt. December 1. és 20. között kell bejelentkezniük az APEH megyei igazgatóságához azoknak, akik az új évtől az evát választják. Tovább olvasom