Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Három nap múlva pótfelvételi ponthatárok

Három nap múlva hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat, amelyekről péntek este a www.felvi.hu oldalon lehet tájékozódni - közölte az Educatio kft. kedden az MTI-vel.
Az idén több mint 13 ezren adtak be jelentkezést a 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében. Csak azok nyújthattak be kérelmet egy kiválasztott felsőoktatási intézmény egy képzésére, akik vagy nem jelentkeztek a 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek felvételt.

A ponthatárokat pénteken állapítják meg. Meghatározásuk az általános felsőoktatási felvételi eljáráshoz hasonlóan történik: a számítógépes algoritmus a diákok által elért felvételi összpontszám alapján és az adott képzésre felvehető létszám függvényében sorolja be a jelentkezőket - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Fontos különbség azonban, hogy azokon a képzéseken, amelyeket már a 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 22-én meghatározottnál. A jelentkezők teljesítményétől, felvételi összpontszámától függően előfordulhat, hogy egyes képzéseken a július 22-einél magasabb ponthatárt állapítanak meg.

Amennyiben az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől szeptember első napjaiban kapják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a Malév igazgatóságának elnöke

Urbán László, a Malév igazgatóságának elnöke augusztus 26-i hatállyal lemondott tisztségéről… Tovább olvasom