Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Három nappal többet dolgozunk 2008-ban

2007-ben csak 251 napon kellett dolgozni, mivel szinte minden állami ünnep a hétvége közelébe esett. 2007-ben 10 fizetett munkaszüneti nap volt, 2008-ban az ünnepek és a hétvégék egybeesése miatt csak 8, így is több olyan hosszú hétvége lesz azonban, ami egy-két szabadnappal akár egy hétre bővíthető.
A február, 2008 szökőév lévén, eggyel több munkanapot hoz. Március 15-e szombatra esik majd. Április 26-a, szombat munkanap lesz, amivel május 2-át dolgozzuk le. Május 1-je ugyanis csütörtök, a péntek fizetett pihenőnap, a szombat vasárnappal együtt ez lesz az évben az első négynaposra bővülő hosszú hétvége.

A pünkösd három nap pihenőt hoz, május 10-12-e között. A következő állami ünnepnap augusztus 20-a szerda, ezzel nem jár együtt semmilyen pihenőnap-munkanap-változás.

Az október 23-ai ünneppel azonban már igen: az ünnep hete előtti szombat, 18-a ismét munkanap, mivel 23-a is csütörtök, és a változtatások miatt az ünnep és a pihenőnapok ugyancsak négy nap munkaszünetet jelentenek.

Halottak napja szombat, a karácsony 2008-ban csütörtök-péntekre esik. 20-a munkanap lesz, ami azt jelenti, hogy már 24-e pihenőnap, így a legfontosabb év végi ünnep a hétvégével együtt 5 nap pihenőt hoz.

Olvasóink írták

 • 9. martini 2008. szeptember 04. 12:29
  „Az Európai unio hivatalos lapja szerint a köv. a felállás 2009 január elejével kapcsolatban:
  Az új év első munkanapja 2009. január 5-e, szerda.
  A 2009. évi ünnepnapok figyelembe vétele mellett 2009. január 1-je, csütörtök és 2009. január 2-a,
  péntek, ünnepnapnak számít az említett évben.”
 • 8. Cseter János 2008. január 02. 18:38
  „Kedves "triatlonos" nyugdijas sorstársam! Az ilyen "Jikanv"-hoz hasonló felfogásu dzsentrik szokták, azt mondani, hogy a nap 24 órából áll. Azt, hogyan használja ki a koldus és a milliomos az mindenkinek a magánügye a kapitalizmusban! Igy a koldus a semmijét kamatoztatja a milliomis pedig a millióit! Igy lessz a koldusból idő milliomos a milliomosból pedig milliárdos! A munka pedig csak álca! Persze a másiki embertársak becsapását,ha nem büntetik egy-egy rendszerben, akkor abból is meg lehet gazdagodni. Ahhoz viszont sok alkalmazottat kell ,tartani és az némi munkával jár.Többekközt a koncon való osztozkodás! Természetesen a pénz számolgatást pedig az ilyen emberek nagyon szívesen munkaként értékelik! Persze, akinek nem inge ne vegye magára!”
 • 7. triatlonos 2007. december 30. 20:43
  „Tisztelt Jikanv!
  Már annyi dolgot elárult, és már annyit tanultunk Öntől, hogy az már szinte sok! Már teljesen tele van a fejünk az intelmeivel, de mégis valamilyen hiányérzetem van, mert nem tudom, hogy mit dolgozik, hogyan él, honnan van annyi energiája, hogy ennyi tartalmas hozzászólást tud irni? Ez időigényes, mert nem csak irni kell, hanem néha még olvasni is, és ez eszi az időt! Mi "tanitványok" pedig szeretnénk néha valamilyen pozitiv visszacsatolást is, de mindig csak az a ledorongolás, idő után elveszi az ember kedvét. Vannak -e alkalmazottai, azok hogyan viselik az Ön "finom úri modorát"? Ezek itt a kérdések. Bennem bizhat, mert már ledolgoztam annyit, amit Ön biztosan nem fog, és szerettem a munkámat, és reményeim szerint nyugdijasként is aktivan fogom olvasni a "megújult stilusú" hozzászólásait. Tisztelettel: triatlonos”
 • 6. bledorn 2007. december 30. 08:15
  „3: a december 20-i szombaton valóban 24-ét kell majd ledolgozni! Amit írtál, 2009.január 2-át, azt majd 2009.január 10-én, szombaton kell bepótolni!”
 • 5. fehéregér 2007. december 29. 21:49
  „Jikanv - rengetegen vannak ebben az országban, akik annyit dolgoznak, mint amennyit javasolsz, mégsem gazdagok. Igaz, nem a te köreidben mozognak ők.
  Örülj, hogy te nem vagy vesztes, de az anyagi javaidat könnyen elveszítheted.
  A szövegedet olvasva nem is vagy magyar, így hát ne adj tanácsokat.”
 • 4. Jikanv 2007. december 29. 20:14
  „Tipikus magyar hozzaszolasok. Utalnak dolgozni es mikor nincs penz akkor meg ezer a kifogas, hogy a masiknak miert konnyebb mint nekik. En orulnek ha meg szaz nappal tobbet tudnek egy evbe dolgozni. Jo eletet hozna nekem es csaladomnak. Hat egy titkot elarulok nektek. Mig igy gondolkodtok addig nem is lesz jo eletetek. Munka hozza a gazdagsagot. Ismerek sok olyam dollar milliomost akik naponta 10-12 orat dolgoznak het napon keresztul es meg elvezik is. titeket valoszinu hogy soha nem foglak ismerni, mert minek??? vesztesek vagytok es azok is maradtok egesz eletetekre. Meg egy titkot elarulok hatha segit titeket. Vegyel egy darad papirt, ird le mit szeretnel csinalni es abbol al istabol valaszd ki hogy mit elvezel csinalni es abban a szakmaban keress munkat. Garantalom soha tobbet nem kell dolgoznod.

  Na Amen ratok es az intelligensebbjei el fog gondolkozni rajta, mig a cinikus tobbseg lehulyez es ezer okkal feljon miert konnyebb nekem es miert nem jo nekik!

  Bennem bizhattok en Doktor vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. bozsikam 2007. december 29. 19:48
  „Szerintem a december 20.-i ledolgozás majd január 2.-ra vonatkozik, ami péntek és nem a december 24.”
 • 2. egal 2007. december 29. 17:37
  „Aki kitalálta azt, hogy le kell dolgozni az összevont ünnepnapok egyikét - szombaton !!! - az biztos, hogy otthon van szabadságon olyankor.”
 • 1. czegus 2007. december 29. 14:55
  „Elég baj az. Szép napot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legtöbbször Kósa Lajos hiányzott a parlamentből

A jelenlegi 385 parlamenti képviselő egyike sem volt ott az összes szavazáson az őszi és a… Tovább olvasom