Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Három népszavazási kérdésben kezdődhet meg az aláírásgyűjtés

Az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette az OVB-nek a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a képzési hozzájárulásra vonatkozó népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő ívének hitelesítését megtagadó határozatát. Az Ab álláspontja szerint mind a három kérdés népszavazásra bocsátható.
Bihari Mihály, az Ab elnöke keddi sajtótájékoztatóján ismertette: szintén kedden hagyta helyben a testület az OVB-nek azt a döntését, amelyben megtagadták a NATO-tagság felfüggesztésére vonatkozó népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését.

A Fidesz-KDNP három, a vizitdíjra, a kórházi napidíjra és a képzési hozzájárulásra vonatkozó népszavazási kezdeményezéseivel kapcsolatban Bihari Mihály kifejtette: ezeket a határozatokat illetően új eljárásra kötelezte a testület az OVB-t. Úgy fogalmazott: jelentős eleme a döntésnek, hogy az indokolásba belevette az Ab, hogy a testület döntése mindenkire kötelező, akármilyen hatáskörben hoz döntést. Ez azt jelenti, hogy az Ab előírta, hogy az OVB hitelesítse az aláírásgyűjtő íveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erdőbe jártak lövöldözni a móri bankrablás gyanúsítottjai

A Tatabánya körüli erdőkbe járt lövöldözni a móri bankrablás két gyanúsítottja, N. László és W.… Tovább olvasom