Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Három szerződés miatt perel az MTV

A korábbi hírekkel szemben nem két, hanem három szerződés miatt perli a Magyar Televíziót (MTV) a közmédiumot felügyelő közalapítvány: a Csináljuk a fesztivált és Az Örökös című műsor szerződése mellett A Társulat ügyében is bírósághoz fordulnak - mondta az MTI érdeklődésére csütörtökön a kuratórium elnöke.
Czeglédi László kuratóriumi elnök a szerdai elnökségi ülés után - csak az első két ügyet említve - azt mondta az MTI-nek: annak kimondását kérik a bíróságtól, hogy törvényellenesek, így semmisek ezek a nagy értékű szerződések.

A polgári perben annak megállapítását kérik, hogy a szerződések értéke meghaladja a háromszázmillió forintos határt, amely felett a médiatörvény szerint a kuratóriumi elnökségnek jóvá kellene hagynia a megállapodást.

Ha az ügy "meghaladja a polgári per kereteit, akkor nyilvánvalóan tovább kell lépni" - mondta Czeglédi László, aki nem kívánt nyilatkozni arról, hogy ez büntetőfeljelentést jelent-e, és nem tudta felidézni, hogy e szerződések Rudi Zoltán elnök vagy a mandátuma lejárta után hivatalba lépett Medveczky Balázs ügyvezető idején köttettek. Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a bíróság elé vitt kontraktusokat "nem a mostani tévévezetés alatt kötötték", s megemlítette: az ülésen nem kapott többséget az a felvetés, hogy büntetőfeljelentést tegyenek az ügyben.

A közmédium sajtóosztályának szerda esti közlése szerint a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége eddig nem tájékoztatta az MTV menedzsmentjét arról, hogy ki, mikor, milyen tartalommal, melyik bírósághoz adott vagy ad majd be keresetlevelet.

"Az MTV akkor és most is fenntartja álláspontját, hogy betartotta mind a médiatörvényt, mind saját belső szabályzatát a Csináljuk a fesztivált és Az Örökös című műsorok szerződéseinek megkötésekor, amit igazságügyi szakértői vélemény is alátámaszt" - írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gárdisták ellen indítottak eljárást

Az egyesülési joggal való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított… Tovább olvasom