Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Három településen tartanak ma időközi választást

Porpácon, Ládbesenyőn és Zalaszentlászlón polgármestert, az utóbbi két helységben képviselő-testületet is választanak.
Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Porpácon, Ládbesenyőn és Zalaszentlászlón polgármestert, az utóbbi két helységben képviselő-testületet is választanak.

A Vas megyei Porpácon hárman indulnak a polgármesteri tisztségért, miután a 155 lakosú község korábbi önkormányzati vezetője februárban indoklás nélkül lemondott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ládbesenyőn a képviselő-testület néhány hete döntött az önfeloszlatásról, mert a testületi tagok és a polgármester nem tudtak együttműködni. A polgármesteri posztért ketten, a négy képviselői helyért tizennégyen indulnak.

Zalaszentlászlón is azért döntöttek az önfeloszlatásról, mert nem tudott együttműködni a képviselő-testület és a polgármester. A zalai településen ketten pályáznak a polgármesteri tisztségre, tizenketten pedig a négy képviselői helyre.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, így az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.

A választás napján nulla órától kampánycsend van. Néhány héttel korábban az Országos Választási Bizottság azért ismételtetett meg egy időközi önkormányzati választást, mert az egyik helyi televízió megsértette a kampánycsendet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezekről ülésezik jövő héten a T. Ház

A tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról is tárgyal jövő heti háromn apos ülésén az… Tovább olvasom