Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Három új orvos

a szülészeten

Nemrég kinevezték a kapuvári kórház szülészetének új főorvosát. Az előző vezető halála után létszámgondokkal küszködő osztály helyzete napjainkra rendeződött, három új orvos is dolgozik a friss osztályvezető keze alatt.
Tavaly nyáron váratlanul elhunyt dr. Ferenc Csaba osztályvezető főorvos. A kapuvári szülészet vezetőjének halála után az osztályon munkaerő-problémák léptek fel, melyet néhány hónapig dr. Kerekes György megfeszített munkája ellensúlyozott.

Megoldódik

Dr. Ballagi Farkas igazgató főorvos szerint azonban napjainkra rendeződni látszik a szülészet-nőgyógyászat helyzete. Első intézkedésként nemrég kinevezték az osztály élére a már tizenöt éve itt dolgozó Kerekes doktort, majd új kollégák után nézett az intézmény vezetése. Az ősz folyamán már két munkatárssal bővült a létszám, egy mosonmagyaróvári és egy sárvári orvos jár Kapuvárra kisegíteni. Legújabb „szerzeményük” egy soproni kolléga, aki az ottani kórházat erősítette év végéig.
Dr. Ballagi Farkas elmondta: az új orvosok mindegyike vállalkozóként dolgozik Kapuváron. Hozzátette, szeretnének egy állandó, közalkalmazottként Kapuváron dolgozó kollégát alkalmazni. – Jobban szeretném, ha állandó kapuvári orvosaink lennének, de a vállalkozó kollégákból egyre több van az országban – mondta a kapuvári igazgató. Úgy véli, az önkormányzat is ad segítséget és akár szolgálati lakással is honorálnák egy új jelentkező letelepedését.

Kétszáz születés

Dr. Kerekes György, a szülészet-nőgyógyászat vezető főorvosa hangsúlyozta: a mosonmagyaróvári és sárvári kollégák leginkább az ügyeleti rendszerbe segítenek be. Az elmúlt három hónapban volt osztályukon egy budapesti orvos, akinek azonban a klinikai gyakorlata még nem volt megfelelő, ezért nem alkalmazták tovább. Kerekes főorvos kijelentette: az orvosi létszám stabilizálódása nem jelentett azonnali esetszám-növekedést. A főorvos szerint az évi kétszáz körüli szülésszám stabilizálódott az osztályon.

Erdélyi doktor Kapuváron

Ez év eleje óta az osztály tagja lett dr. Erdélyi Lajos, aki negyvenkét évet dolgozott a soproni kórházban. Ottani szerződésének lejárta után került Kapuvárra. Mint mondta: a kisvárosi kórház nem jelent visszalépést, hiszen épp a legutóbbi időben végeztek olyan műtéteket, melyek becsületére válnának a komolyabb intézményeknek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő: négy év után négyesben

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit húzol ki belőle, s ezen az alapon még fontosabbnak tűnik, hogy az ember a csalódások után se adja fel a boldogság keresését. Vadászék megismerkedésének története is ehhez ad biztatást és nemrégiben azzal teljesedett ki, hogy Henriette és Attila romantikus megoldást választva csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé. Tovább olvasom