Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Három újszülött gyermekét ásta el egy osztrák házaspár

Az osztrák rendőrség őrizetbe vett egy házaspárt az Innsbruckban két héttel ezelőtt talált három csecsemőholttest ügyében. Az 54 éves tiroli asszonyt és 62 éves férjét szándékos emberölés gyanújával szerdán éjjel előzetes letartóztatásba helyezték.
Az asszony azt állítja, hogy az újszülötteket holtan hozta világra, férje pedig azt vallotta, hogy semmit se tudott a terhességekről.

A három, műanyagzsákokba rejtett, deszkalapok alá süllyesztett holttestre a bérlők bukkantak takarítás közben egy innsbrucki bérház pincéjében. Az azóta elvégzett DNS-vizsgálat kimutatta, hogy három kisfiúról van szó, és anyjuk a jelenleg 54 éves, őrizetbe vett asszony. A tettesek, a korábbi bérlők nyomára az egyik műanyagzsákon talált ujjlenyomat vezetett.

Az asszony azt vallotta a rendőrségen, hogy mindhárom fia holtan született 1977 és 1980 között, és ő süllyesztette a holttesteket műanyagzsákban deszkalapok alá a pincében. Ezután férjével még évekig a bérház egyik lakásában éltek. A tiroli nőnek egy korábbi kapcsolatából van egy felnőtt fia is.

Mint Richard Scheithauer, az Innsbrucki Egyetem törvényszéki orvostani intézetének vezetője csütörtöki sajtóértekezletén közölte, apasági vizsgálatot még nem végeztek, de nem zárta ki, hogy a későbbiekben erre is sor kerül. A halál okának felderítésére irányuló vizsgálatok előrehaladott állapotban vannak - mondta -, de a nyomozás érdekeire való tekintettel ezek eredményeiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Az osztrák törvények enyhébben ítélik meg a szülés közben vagy közvetlenül utána, rendkívüli lelkiállapotban elkövetett csecsemőgyilkosságot. Ezt a fajta bűncselekményt egytől öt évig terjedő elzárással sújtják, és a tett öt éven belül elévül. Ha viszont megállapítanák a férj felelősségét is, utóbbit szándékos gyilkosság miatt bíróság elé állítanák.

2000 óta 16 halott újszülöttet találtak Ausztriában lakásokban, parkokban vagy különböző vizekben. 2005 nyarán nagy feltűnést keltett, amikor Graz közelében egy fagyasztóládában és egy lebetonozott vödörben négy csecsemőholttestre bukkantak. Ma 33 éves anyjuk 2001 és 2004 között hozta világra őket, és mivel élettársa nem kívánta a gyerekeket, megölte őket. Az asszony életfogytiglani, élettársa 15 évi börtönbüntetést kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19. századi fegyvert találtak egy bálnában

Alaszkához közel ejtettek el a vadászok egy bálnát, amelynek nyakában 19. században gyártott fegyver… Tovább olvasom