Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Háromból csak egy trafiknak megy az üzlet

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. szerint eddig kevesebb mint 10 trafik zárt be, illetve néhányan kértek 90 napos haladékot a nyitásra.
Háromból csak egy trafiknak megy az üzlet, megkezdődött a lemorzsolódás, bezárják a nemrég nyitott üzletek egy részét - írta a Népszabadság.

A lap csütörtöki számában ugyanakkor az is olvasható, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. (NDN) közlése szerint eddig kevesebb mint 10 trafik zárt be, illetve néhányan kértek 90 napos haladékot a nyitásra.

Az NDN közölte, hogy a kérelmeket el fogják utasítani. A törvény szerint ugyanis a trafikjoggal felruházottat ellátási kötelezettség terheli, amennyiben hat napon keresztül nem árusít dohányt, úgy onnantól napi 10 ezer forint büntetést kell fizetnie, 30 nap után pedig elveszti trafikjogát.

Olvasóink írták

 • 11. Roland1000 2013. szeptember 21. 17:20
  „Köszönöm, Grafika!:)”
 • 10. Zotya100 2013. szeptember 19. 16:36
  „Hiszi a piszi azt a kevesebb, mint 10 bezárást! Szerintem sokkal több, és remélem a számuk egyre nő. Gyorsan, könnyen akartak nagy pénzt, de úgy tűnik, nem jön be.”
 • 9. rózsakert 2013. szeptember 19. 13:59
  „úgy látszik a maszopos szavazók inkább leszoknak!!! helyes...viszont az így elmaradó 50-100 milliárd adó valahonnan be fog folyni,mert a """f"""osztogatáshoz pénz kell !”
 • 8. ugyanmé 2013. szeptember 19. 12:24
  „"Az NDN közölte, hogy a kérelmeket el fogják utasítani. A törvény szerint ugyanis a trafikjoggal felruházottat ellátási kötelezettség terheli, amennyiben hat napon keresztül nem árusít dohányt, úgy onnantól napi 10 ezer forint büntetést kell fizetnie, 30 nap után pedig elveszti trafikjogát."

  Ez vicces! A törvény szerint köteles szolgáltatni a trafikos és nem engedik bezárni, az ez irányú kérelmeket el fogják utasítani. De akinek mégis tele lesz a hócipője, nem is kell kérnie engedélyt a bezárásra, csak egyszerűen bezár 30 napra és máris jogkövetkezmények nélkül elveszíti a trafikjogát. Magyarán a 20 éves szerződés csak az államot köti, a nyertes bármikor következmények nélkül abbahagyhatja, ha netán valami gebasz közbejönne és mégsem lehetne ezzel annyit kaszálni, mint a trafikos elképzelte. Jelentem, a kiskapu ezennel szélesre van tárva. Innentől csak egy lépés, hogy a koncesszió nyertesek a trafikjogukat bárkinek jó pénzért átadhassák. És innentől az egész pályázatosdi csak bábszínház.”
 • 7. grafika88 2013. szeptember 19. 11:09
  „Örülünk neki, ez a terv se jött be. Az cshipszadó is megbukott, az e-útdíj szintén, az adóknál is gond van, mert -133 000 emberrel KEVESEBBEN adóztak az idén.
  Nem kell a drága cigi , van sefftes ..fele annyiért ! Az senkit nem érdekel a kzrmányban..hogy 45 000 ,régóta ebből élő ember--család munkáját vették el ! Tették tönkre életeket. sok rokkant ebből élt ..nem segélyből ! 20...30 év után bezárnak és utcára kerülnek.
  A fidesz JOBBAN TELJESÍT !!! Nem a " bukott baloldal " hanem orbán és rezsimje teszi tönkre a kisemberek életét !
  Lényeg a fideszhaverok ..20 évre megkapták..de más bevételük NE LEGYEN soha .

  T.4. Igazat írsz barátom !”
 • 6. csmano 2013. szeptember 19. 10:28
  „Persze, hogy nem megy az üzlet, amikor lassan bárhol, bármikor, meg lehet venni az illegális cigit, az aluljárókban, ráadásul olcsóbb is. Szerintem ez az üzlet is lassan olyan lesz, mint annak idején az olajszőkítés.
  Valakiknek érdeke, hogy a különböző bűnözői köröknek legyen megélhetése?”
 • 5. bambulla 2013. szeptember 19. 09:59
  „mutyi matiné első felvonás :)”
 • 4. Roland1000 2013. szeptember 19. 09:12
  „Nem sajnálom őket. Olyan emberektől vették el a megélhetést, akik akár már évtizedek óta ebből éltek. Szégyen és gyalázat, hogy 59 éves embernek vissza kell adnia a vállalkozóiját 20 év után, és regisztráltatnia magát munkanélküliként. Na tőle például egyértelműen a fidesz vette el a megélhetést. És vannak még páran. Szégyen és gyalázat! Az a lényeg, hogy pl. Palcsó Tominak 5 trafikja lehet, sok régóta a trafikból élőnek meg egy sem...”
 • 3. KamuNeni 2013. szeptember 19. 09:00
  „Jaaaa, hat az is kell, legyunk szigoruak esz nelkul es akkor majd mindenkinek jol megy. Rideg rugalmatlan rendszerek mindig tonkre mentek. MO-n is pont az tortenik, belulrol rohad az egesz rendszer. A trafik torveny csak a legujabb kicsi resze a rohadas folyamatanak.”
 • 2. bertife 2013. szeptember 19. 08:40
  „Nekem ez a mondat tetszik: eddig kevesebb mint 10 trafik zárt be.
  Ott olyan hülyék vannak,hogy nem tudnak 9-ig elszámolni?
  Mert ha 10-nél kevesebb,akkor ugye max. 9 lehet..:)
  Vagy csak a 10-es számrendszert ismerik?”
 • 1. DMagóg 2013. szeptember 19. 08:35
  „"A sikeres magyar dohányipari vállalat", hirdetik -vérlázítóan- az autóikon. Miben sikeresek? Ilyen hátszéllel nem nehéz.
  Helyzetbe hoztak egy magyar multit, a gyűlölt idegenekkel szemben, beáldozva sok-sok magyar kisboltot! Siker!
  A kinyilvánított nemes szándék teljesülése kétséges, a hátsó szándéké biztos! Milyen áron? Az már közömbös!
  A multikkal versengeni próbáló kisboltokat így nem az idegen, hanem a magyar multi lehetetleníti el. Ez azért mégis csak más.
  Én, a hülye dohányzó a világ végére is elmegyek a szívnivalóért. A forgalmazóhelyek tizedére csökkentésével, az árrés megemelésével lehet nagyot kaszálni, sikeresnek lenni! Szabadságharc!
  Ez nem a dohányzás elleni küzdelemről, hanem a zsákmányszerzésről szól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A népesedési munkacsoport szélesebb körben adna diákhitel-kedvezményt gyermekvállalásért

Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár még úgy fogalmazott: a hallgatói jogviszony alatt… Tovább olvasom