Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Háromból ketten tudják, mi az az ORTT

Háromból két felnőtt tudja, minek a rövidítése az ORTT - tudható meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ismertségéről, megítéléséről az Ipsos által készített kutatásból.
Az október és november fordulóján, másfél ezres mintán végzett kutatás összegzésében az olvasható: a médiahatóság közvélemény számára legismertebb feladata a televízió- és rádióadók felügyelete: erről százból 89-en tudtak. A válaszadók háromnegyede említette az adók pályáztatását.

"Az ORTT meglehetősen független szervezetként él a felnőtt lakosság fejében": csupán a megkérdezettek 16 százaléka véli úgy, hogy inkább a bal-, míg 9 százaléka, hogy inkább a jobboldalhoz húz a testület. Ugyanakkor "a jelenlegi közhangulatnak megfelelően" a megkérdezettek mintegy 40 százaléka úgy véli, hogy a pártok és a kormány képes hatást gyakorolni az ORTT munkájára.

Az Ipsos megállapításai szerint a pártok hatását azok ítélik erősebbnek, akik inkább jobboldalinak, míg a kormány hatását azok, akik inkább baloldalinak tartják a testületet. Közepesnél erősebb befolyásoló tényezőnek tartják még a testület által felügyelt rádiókat, tévéket és az Országgyűlést is, míg a bíróság, a köztársasági elnök és a rendőrség feltételezett hatása átlag alatt - áll a kutatás összegzésében.

Olvasóink írták

  • 1. Walaky 2009. december 11. 12:05
    „Hogyne ismerném a pártkatonákat!
    Közük nincs a mezei "halandókhoz".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

800 milliót költenek a vasútreform szakértőire

A szakminisztérium 770 millió forint értékben adott megrendeléseket a vasúti és a közúti közlekedés… Tovább olvasom