Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Hárommillió forintos bírság

Mulasztott a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház, a mentőautóban (áprilisban) elhunyt mindszenti férfi nem kapta meg a megfelelő ellátást – mondta ki az Egészségbiztosítási Felügyelet.
„ Hódmezővásárhelyen a beteg nem kapta meg azt az ellátást, amit kellett volna” (továbbküldték) – fogalmazott Kovácsy Zsombor felügyeleti elnök keddi sajtótájékoztatóján. A kórházban el kellett volna dönteni, hogy a beteg igényelt-e sürgősségi ellátást, vagy „csak egy egyszerq” belgyógyászati esetről van-e szó – mondta az elnök, hozzátéve: a beteg nem részesült megfelelő ellátásban. A vizsgálat nem a személyi felelősség megállapítására irányult, ez nem is a feladatuk – tette hozzá. Közlése szerint a rendőrségtől „szükség szerinti intézkedést kértek”, az esetleges büntetőjogi felelősség megállapítása a rendőrségi vizsgálat eredménye lesz. Az elnök hozzátette: a vizsgálat során nem merült fel a beteggel szintén kapcsolatba került háziorvos, a mentőszolgálat és a szentesi kórház mulasztása, a felügyeleti határozatot – amely az elmarasztaláson túl hárommillió forint bírsággal is sújtotta az intézményt – a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórház bíróságon támadhatja meg.
Kallai Árpád, az Erzsébet kórház főigazgatója közölte, az intézmény bírósághoz fordul, kéri a határozat felfüggesztését, és bátran állnak egy esetleges rendőrségi vizsgálat elé.
Az Egészségbiztosítási Felügyelet a kormány mentegetése érdekében politikai döntést hozott – közölte Havasi Katalin (Fidesz), a hódmezővásárhelyi önkormányzat egészségügyi tanácsnoka. „Az egészségügyi tárcát politikailag támogató határozat a kormány döntéseiért a felelősséget az ellátásban közremqködő doktornőre akarja hárítani, megingatva a betegek és orvosok közötti bizalmon alapuló szövetséget.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom